Oslo Konserthus | Arild Andersen Quintet
Hold nede ctrl tasten og trykk + / - Hold nede cmd tasten og trykk + / -
AA

Arild Andersen Quintet

Røverstaden

Kjøp gavekort
Priser (inkl. bill. avgift)Ordinær 260,-

M15 JUBILEUMSUKE //
ARILD ANDERSEN QUINTET // EMILIE CHRISTENSEN

Uke 34 er jubileumsuke for Munkedamsveien 15.

Vi feirer at det er 50 år siden Club7 åpnet i M15, og siden har lokalene blitt fylt opp med kulturtilbud som musikk, film, galleri og bibliotek.

Club7 stengte dørene i 1990 og siden den gang har lokalene huset klubben Sardines og Stenersenmuseet før det i 2018 åpnet dørene som nyoppussede Røverstaden.

---------

ARILD ANDERSEN innehar de herlige egenskapene av å både være en veteran med alt det byr på av erfaring, samtidig som han stadig er nysgjerrig, utfordrende og i musikalsk utvikling. Du ser ham like gjerne med fullt band som eksperimenterende alene med bassen, en loopstasjon og et rack med effekter.

Sammen med Karin Krog, Jan Garbarek, Terje Rypdal og Jon Christensen sørget han for et internasjonalt gjennombrudd for norsk jazz fra omkring 1970. I løpet av karrieren har han spilt med en imponerende rekke av musikere som Stan Getz, Pat Metheny, Don Cherry, Paul Bley, Bill Frisell m.fl. I tillegg har han vært involvert i noen av de fineste norske jazzgruppene vi har hørt, som Jan Garbarek Quartet, Masqualero, egne trioer og kvartetter. De siste årene har vi blant annet hørt han i kvartetten med Helge Lien, Marius Neset og Håkon Mjåset Johansen. Denne karrieren har belønnet ham med hele tre Spellemannpriser, Gammleng-prisen, Buddy-prisen og Oslo Jazzfestivals Ella-pris.
Her har Andersen invitert med seg Marius Neset, Jojje Wadenius, Frode Alnæs og Thomas Strønen.

Saksofonisten Marius Neset har gjort en kometkarriere både som saksofonist og komponist, med verk for store ensembler som London Sinfonietta, Bergens Philharmonic og KORK. Jojje Wadenius er en av Sveriges mest anerkjente gitarister, med en merittliste som inkluderer samarbeid med Aretha Franklin, Steely Dan, Paul Simon, Blood Sweat and Tears og Joe Henderson.

I tillegg til å ha startet bandet Dance with a Stranger har gitarist Frode Alnæs spilt med Arild Andersen i Masqualero og i trio med trommeslageren Alphonze Mouzon. Trommeslager Thomas Strønen har utgitt åtte album via plateselskapet ECM.

Besetning:
• Marius Neset (saksofon)
• George «Jojje» Wadenius (gitar)
• Frode Alnæs (gitar)
• Arild Andersen (bass)
• Thomas Strønen (trommer)

EMILIE CHRISTENSEN Har studert på Jazzlinja ved Norges musikk høyskole. Hun er kjent fra gruppa No.4 som bla.annet hadde konsert i Oslo Spektrum i mars 22.

Som medlem av No. 4 ga hun i 2016 ut albumet Henda i været. For musikken ble hun sammen med Ingeborg Marie Mohn nominert til Spellemannprisen 2016 i klassen TONOs komponistpris.