Oslo Konserthus | Bjørn Tomren
Hold nede ctrl tasten og trykk + / - Hold nede cmd tasten og trykk + / -
AA

Bjørn Tomren

Med et anstrøk av jul

Kjøp gavekort
Priser (inkl. bill. avgift) Ordinær 625,-

Høsten 2021 vant Bjørn Tomren Stjernekamp og rakk på kort tid å bli folkeeie. Med sitt unike utrykk og sin enestående formidlingsevne ble han også omtalt som «den kuleste artisten i Stjernekamp gjennom tidene». Etter seieren tok Tomren med seg bandet sitt, reiste land og strand rundt og gav folket 90 minutter de aldri fikk igjen. Til stormende jubel og fulle hus overalt hvor de dro, kan det prosjektet helt klart kalles en suksess. Og hvordan runder man av et år som dette? Man inntar Oslo Konserthus en helg i desember med et anstrøk av jul.

Artisten, låtskriveren og komikeren fra Tomrefjorden er også kjent fra den notoriske jodle- og trekkspillduoen Polkabjørn & Kleine Heine, som blant annet har varmet opp for a-ha og blitt stjerner i dokumentarfilmen om seg selv, «Kunsten å jodle». I 2019 ga Bjørn ut sitt første album, «Bad Science Fiction» til overveldende kritikker. Avisen Bergens Tidende karakteriserte platen som «så mørk at man kan drukne i den». Tomren selv kaller det dystopisk sci-fi country som du kan lytte til i bakrus.

Som en av landets mest allsidige musikere spenner Tomrens musikalske rekkevidde fra americana og religiøse folketoner til jazz, viser, jodling, strupesang, dialekt-punk og psykedelisk-protestmusikk. Bjørn Tomren har også gjennomført flere ekspedisjoner og innehar verdensrekorden i flest forseringer av Norge på langs; i kajakk, til fots, på ski og i robåt.

En utrolig fascinerende person som trollbinder alle med et musikalsk mangfold som går utenpå det meste. Fra gripende og stemningsfullt til ellevill farse!

– Ole, Sør-Fron

En konsert med Bjørn Tomren er en vitamininnsprøytning som alle burde få på blå resept!

– Berit, Bø i Telemark

En unik artist med et spekter absolutt ingen andre har. Og på toppen av det hele er han en helt rå gitarist!

– Janne, Tomrefjord

Vi visste han var flink, men ikke at han var SÅ flink. Fantastisk å oppleve strupesangen. Og så morsom! En festlig opplevelse. Og hele bandet var en opplevelse.

– Olav, Os

For en vanvittig stemmekontroll og fleksibilitet. Og for noen historier han dro til med mellom låtene. Ble mange latterkuler. Tror faktisk mannen foran meg tisset på seg.

– Frank, Bodø

Helt fantastisk. Den beste konserten jeg noensinne har vært med på. Jeg vekslet mellom gåsehud og latterutbrudd. Hadde ikke forventet noe i nærheten av det jeg fikk oppleve. Mannen er jo et multitalent av en annen verden. Det første jeg gjorde da konserten var over var å gå på nett for å sjekke om det var flere stopp på turnélisten som jeg kunne kjøpe billett til. Dessverre var nesten alt utsolgt, så jeg krysser alt jeg har av fingrer og tær for at det blir satt opp flere konserter med Bjørn.

– Laila, Åndalsnes

Nesten som ei krysning av et kinderegg og en twistpose.

– Ingrid, Fosnavåg