Oslo Konserthus | Giselle
Hold nede ctrl tasten og trykk + / - Hold nede cmd tasten og trykk + / -
AA
Giselle

Giselle

St. Petersburg Festival Ballett

Kjøp gavekort
Priser (inkl. bill. avgift)635,-695,-

St. Petersburg Festival Ballett
En feiring av skjønnhet og eleganse

„Giselle“

Den mest levende romantiske klassiske ballett

Musikk: A. Adam
Koreografi: J. Coralli, J. Perrot, M. Petipa
Libretto: T. Gautier, J. CorallI, J. de Saint-Georges ved Heinrich Heine
Scenografi og kostymer ved Vyacheslav Okunev (Mariinsky Theatre, St. Petersburg)


Giselle (French: Giselle, ou les Wilis) er en romantisk ballet i to akter.
Den var første gang utført av Ballet du Théâtre de l'Académie Royale de Musiqueat the Salle Le Peletier i Paris, France mandag 28 juni 1841, med den Italienske ballerina Carlotta Grisi, som Giselle. Balletten var en utelukkende suksess.

Giselle ble enormt populær og ble raskt satt opp over hele Europa, Russland og USA. Den tradisjonelle koreografien som har vært benyttet frem til i dag stammer primært fra vekkelsene iscenesatt av Marius Petipa rundt sent 1900 tall og tidlig 2000 tallet for Imperial Ballet i St. Petersburg

Balletten handler om en bondejente som heter Giselle, hun døde av hjertesorg etter å ha oppdaget at hennes elsker var forlovet med en annen. The Wilis, en gruppe med overnaturlige kvinner som danser menn til døde, innkaller Giselle fra hennes grav. De peker ut kjæresten hennes for å dø, men Giselles store kjærlighet frigjør ham fra deres grep.

Librettists Jules-Henri Vernoy de Saint-Georges og Théophile Gautier fikk sin inspirasjon forhandlingen fra et dikt om Wilis kalt "Fantômes" i Les Orientales av Victor Hugo.

Den produktive opera- og ballettkomponisten Adolphe Adam komponerte musikken. Jean Coralli og Jules Perrot lagde koreografien.

Fremragende solister og dansere, fantastisk scenografi og kostymer kombinert med et utrolig lyd design og nydelig musikk, er hva St. Petersburg Festival Ballet tilbyr alle ballet elskere verden over.

Musikken er forhånds innspilt.

St. Petersburg Festival Ballett
Kunstnerisk leder Alexander Abaturov

St. Petersburg er vuggen til den berømte russiske balletten som Marius Petipa leget på 1900 tallet.

St. Petersburg Festival Ballet ble til i 2009 for å presentere den beste tradisjonen og spiriten i St. Petersburg balletten.

Mange av artistene i dette første ensemblet er rekruttert fra The Vaganova School i St. Petersburg som innlemmer alle elementene i klassisk ballett.

Kostymer og omgivelser til festivalballetten etterligner fortidens arv og kongelige prakt, mens de uforglemmelige forestillingene kombinerer streng klassisk eleganse med det 21. århundre modernitet.

St. Petersburg Festival Ballett gjenspeiler ånden, elegansen og det grasiøse til den historiske byen som den stammer fra i kombinasjon med en virkelig kongelig prakt av kostymer fra verdensberømte sett og kostymedesigner Vyacheslav Okunev (Bolshoi Theatre, Mariinsky Theatre, La Scala)

I løpet av de siste ti årene har, med stor suksess, St. Petersburg Festival Ballet turnert på de største scener i Europa i land som Tyskland, Østerrike, Italia, Spania, Finland, Sverige, Norge, Polen, Island, Tsjekkia, Ungarn, Kroatia og Slovakia.

Fantastiske solo artister og dansere, strålende scenografi og kostymer kombinert med storslått lysdesign og nydelig musikk av Tchaikovsky, dette er hva St. Petersburg Festival ballet tilbyr ballett elskere rundt om i hele verden.