Oslo Konserthus | Matti Røssland Trio
Hold nede ctrl tasten og trykk + / - Hold nede cmd tasten og trykk + / -
AA
Matti Røssland Trio

Matti Røssland Trio

Kjøp gavekort
Priser (inkl. bill. avgift)390,-

MATTI RØSSLAND «Glad når du smile» (Forte Music).

Det er deilig når man lar håndlaga musikk være håndlaga musikk, når man lar melankolske gladlåter være melankolske gladlåter og når man lar lyriske viser være pur poesi. Så det føles godt å ha Matti tilbake med ny plate. Albumet med den oppløftende tittelen «Glad når du smile» er Mattis første utgivelse på 15 år og som seg hør og bør når man har med en ekte ordkunstner å gjøre: Tekstene står sentralt. Det er en sjelden nærhet i alt det Matti skriver og på «Glad når du smile» deler Matti raust inntrykk og følelser, nederlag og seire. Lengtende, ironisk og resignert. Slik alle romantikere til alle tider har vært og slik Matti alltid har vært en mester på.

-De liker seg best om natten.. Da samler de seg sammen og lager et lurveleven uten like, smiler Matti og forteller om tekstlinjer og melodier som presser seg på og forlanger å bli tatt på alvor. -Noen sanger har dessverre den uvanen å dukke opp når en minst aner det og absolutt ikke trenger mer trøbbel. Noen glade, noen triste og noen bare uten andre å gå til.

Vi fikk klare meldinger allerede på debutplaten «Før hanen galer» (Norsk Plateproduksjon /1989). I strofer, tekstlinjer og anslag fortalte den unge vestlandspoeten at han var kommet for å bli og unggutten fra Husnes med kassegitar og iørefallende melodier var godt stoff i alle medier. «La meg få drømma» ble første singel, video ble laget til «Sånn livet e’» og Matti debuterte foran kongefamilien og 20 000 speidere på Skaugum. Resten er historie. En historie om flotte kritikker og sjeldne utgivelser. For det går gjerne en stund mellom hver gang Matti slipper nytt album. Men nå er han tilbake. Og etter 32 år, fem album og en «best-of» plate har Matti Røssland sneket seg inn i stadig fleres hjerter.  

Med seg på scenen har Matti to av sine faste musikalske følgesvenner siden tidlig nittitall; Jørgen Skeie Jr. (keys) og Reinhardt Toresen (kor). Samt «Tøffe tider», «Stjålen båt», «Lyseblå hagestolar», «La meg få drømma», «Sånn livet e’», «Søster Cecilie» og resten av gjengen. Det eneste beviset man har på at tiden ikke har stått stille er at ferja har lagt til kai for siste gang.