Oslo Konserthus | Nøtteknekkeren
Hold nede ctrl tasten og trykk + / - Hold nede cmd tasten og trykk + / -
AA
Nøtteknekkeren

Nøtteknekkeren

Moskva-teateret "Klassisk ballett"

Kjøp gavekort
Priser (inkl. bill. avgift)625,-725,-

Moskva-teateret presenterer "Klassisk ballett" -den legendariske balletten "Nøtteknekkeren" av P. Tsjajkovskij. Se mer i denne filmlinken: youtube.com/Nøtteknekkeren/OsloKonserthus

OBS: Musikken er forhåndsinnspillt og spilles over høytaleranlegget.

Premieren på balletten "Nøtteknekkeren" fant sted på Mariinskij-teateret i St. Petersburg i 1892. "Nøtteknekkeren" er et eventyr med flere tema – en morsom julestemning, et mysterium og en mystikk som er veldig karakteristisk for Hoffmanns arbeider. For publikum – både barn og voksne – har denne ballettforestillingen blitt en virkelig spennende og sjarmerende nyttårshistorie, da nesten ingen jul eller nyttårsfeiring foregår uten disse fantastiske og livskloke eventyrheltene.

Ballettforestillingen "Nøtteknekkeren" har en spesiell plass i repertoaret til Moskva-teateret "Klassisk ballett - XXI århundre", ledet av den meritterte russiske scenekunstneren Elizaveta Nebesnaya. Teaterets hovedoppgave er å bevare tradisjonene til klassisk russisk ballett og gjøre dem tilgjengelige for dagens seere ved bruk av det 21. århundrets teknologi.

Olga Azizova, styremedlem i selskapet "WORLDSTARS", arrangør av gjesteopptredener i Moskva-teateret "Klassisk ballett":

“Jeg er stolt over at selskapet ”WORLDSTARS” i ti år har organisert storslåtte galakonserter med verdenskjente ballettstjerner og balletforestillinger i fire land – Latvia, Estland, Sverige og Norge. I løpet av disse årene har titusenvis av tilskuere hatt muligheten til å se de beste ballettsolister fra Paris Opera, Bolsjojteateret, kongelige balletten i London samt andre teatre, så vel som de berømte Moskvas ballettroppens forestillinger, og å nyte ballettkunstens unike skjønnheten og inderligheten. Det er meg en glede å kunngjøre at det berømte Moskva-teateret "Klassisk ballett" vil fremføre en festlig ballettforestilling, "Nøtteknekkeren" av P.Tsjajkovskij, den 23. januar i Oslo Konserthus, hvor tilskuerne får mulighet til å se fremragende dansere, vakre kostymer og eventyrlige scenedekorasjoner. Etter at du å ha gledet deg over denne ballettforestillingen tror jeg virkelig du vil huske denne sjarmerende kvelden med spesielle følelser. Det er veldig viktig for meg at dette nyttårseventyret gir hver tilskuer en følelse av festlighet og en forståelse av at klassisk ballett kan være veldig spennende. Kom og se ballettforestillingen "Nøtteknekkeren"! Når du forlater konserthuset i et fremragende humør, vil du være glad for at du tilbrakte kvelden sammen med oss!"

Varighet med pause: 2 timer

Anbefales fra 5 år