Oslo Konserthus | Mahlers veiskille
Hold nede ctrl tasten og trykk + / - Hold nede cmd tasten og trykk + / -
AA
Mahlers veiskille

Mahlers veiskille

Mahler | Saraste

Kjøp gavekort
Priser (eks. bill. avgift)50,-540,-

Gustav Mahler ville samle verden i symfonien, og hans verden stod ved et avgjørende veiskille. Oslo-Filharmoniens tidligere sjefdirigent Jukka-Pekka Saraste dirigerer Mahlers Symfoni nr. 6, et av komponistens mørkeste verk.

Gustav Mahler: Symfoni nr. 6

Jukka-Pekka Saraste, dirigent

Gustav Mahlers (1860-1911) symfonier utgjør en skattkiste det knapt finnes maken til i musikkhistorien. Han ville samle hele verden i symfonien, og verdenen han levde i stod ved et avgjørende veiskille både politisk og kunsterisk.

Mahler komponerte Symfoni nr. 6 i en av sine lykkeligste perioder i livet, i 1903 og 1904. Likevel er musikken noe av det mørkeste han skrev, og er blitt tolket som en slags forutanelse om de dystre tidene som ventet både Mahler og Europa. I fjerde og siste sats høres knusende hammerslag, et angrep på den siste rest av optimisme.

Jukka-Pekka Saraste har hatt et nært forhold til Oslo-Filharmonien siden sine første konserter med orkesteret på 1980-tallet. Han var sjefdirigent fra 2006 til 2013, og ble i 2013 utnevnt til æresdirigent. Sarastes Mahler-konserter med Oslo-Filharmonien har lenge vært regnet som spesielle begivenheter.