Oslo Konserthus | Truls Mørk og Stavanger Symfoniorkester i Oslo…
Hold nede ctrl tasten og trykk + / - Hold nede cmd tasten og trykk + / -
AA
Truls Mørk og Stavanger Symfoniorkester i Oslo Konserthus

Truls Mørk og Stavanger Symfoniorkester i Oslo Konserthus

Sjostakovitsj og Berlioz

Kjøp gavekort
Priser (eks. bill. avgift)150,-540,-

Stavanger Symfoniorkester gjester Oslo Konserthus med sin latviske sjefdirigent Andris Poga. Truls Mørk er solist i Dmitrij Sjostakovitsj’ Cellokonsert nr. 2.

Dmitrij Sjostakovitsj: Cellokonsert nr. 2
Hector Berlioz: Symphonie Fantastique

Andris Poga, dirigent
Truls Mørk, cello
Stavanger Symfoniorkester

Dmitrij Sjostakovitsj (1906–1975) skrev begge sine cellokonserter for den legendariske cellisten Mstislav Rostropovitsj, som også var hans nære venn. Cellokonsert nr. 2 ble spilt for første gang på en bursdagskonsert i anledning Sjostakovitsj’ 60-årsdag i 1966. Sammenlignet med den intense og utadvendte Cellokonsert nr. 1 fra syv år tidligere, fremstår konsert nr. 2 mer neddempet og ettertenksom. En av vår tids store cellomestere, Truls Mørk, er solist.

Hector Berlioz’ (1803–1869) Symphonie Fantastique fra 1830 er en av de store milepælene i orkestermusikkens historie – og trolig et av de mest ambisiøse kjærlighetsbrevene som er skrevet. I 1827 forelsket Berlioz seg hodestups i skuespilleren Harriet Smithson, som spilte Ophelia i en oppsetning av Hamlet i Paris. Berlioz skrev en symfoni til henne som beskriver en ung kunstners fortvilelse og rusdrevne hallusinasjoner på grunn av en ubesvart kjærlighet, fra ballsalen via idylliske marker til skafottet og sin egen henrettelse.