Oslo Konserthus | Ungdomssymfonikerne – en festkonsert!
Hold nede ctrl tasten og trykk + / - Hold nede cmd tasten og trykk + / -
AA

Ungdomssymfonikerne – en festkonsert!

Kjøp gavekort
Priser (inkl. bill. avgift) Voksen 330,- Honnør 230,- Student 130,- Barn u/16 år 130,-
19aug
TidspunktPauseSalBilletter
Konserten starter presis* Slutt-tidspunkt er et estimat.

Ungdomssymfonikerne – en festkonsert!


Dirigent: Johannes Gustavsson

Program

Rolf Gupta: Wie ein Kondukt

Gustav Mahler: Symfoni nr 5


I sommer starter feiringen av Ungdomssymfonikernes 50-årsjubileum! En feiring som vil foregå et helt år. Orkesteret har invitert kunstnerisk leder Johannes Gustavsson til å dirigere 1900-tallets kanskje mest ikoniske symfoni: Mahlers 5. Symfonien tar oss gjennom hele følelsesspektret; først en ensom fanfare i moll som leder inn i en sørgemarsj, litt senere en av de vakreste satsene skrevet for stryk og harpe, Adagietto, en intim kjærlighetserklæring til Alma Mahler, etterfulgt av en finale fylt av livsglede som stiger til et storslått klimaks i D-dur.

Til åpningen av konserten har den prisbelønte komponisten/dirigenten Rolf Gupta skrevet et helt nytt verk for anledningen. Stykket er en sørgemarsj til minne om ofrene på Utøya, og vil fungere som en introduksjon til Mahlersymfonien. I 2021 skrev Vårt Land om Gupta: «Hans unike stemme er en berikelse for norsk musikkliv».

Vi ser frem til en storslått konsert!


Ungdomssymfonikerne
er Norges nasjonale ungdomsorkester og består av landets 100 mest talentfulle og dyktige musikkstudenter. Orkesteret blir regnet som et av de beste av sitt slag og har som visjon å være anerkjent som et av Europas ledende ungdomsorkestre. Ungdomssymfonikerne spiller med topp internasjonale dirigenter og solister, og gjester jevnlig kjente klassiske festivaler i Europa. Helt siden oppstarten i 1973 har Ungdomssymfonikerne arrangert sommerkurs i Elverum og er en av grunnpilarene i Festspillene i Elverum. Orkesteret er, i tillegg til sitt høye musikalske nivå, også kjent for sitt gode sosiale miljø og sin lærerike atmosfære. Orkesteret gjør 5 produksjoner årlig, fordelt på 8-12 konserter, og spiller for et stort publikum.