Oslo Konserthus | Oslo Konserthus
Hold nede ctrl tasten og trykk + / - Hold nede cmd tasten og trykk + / -
AA
Arkivert
arrangement
-
Archived
show

Alt fra The Beatles 1969

"It Was Fifty Years Ago Today"

ARKIVERT ARRANGEMENT / ARCHIVED SHOW

Kjøp gavekort
14sep 19
TidspunktPauseSalBilletter
12okt 19
TidspunktPauseSalBilletter
09nov 19
TidspunktPauseSalBilletter
18jan 20
TidspunktPauseSalBilletter
Konserten starter presis* Slutt-tidspunkt er et estimat.

Reisen avsluttes!

Hva sier du hvis vi sier «Come Together», «Let It Be», «Here Comes The Sun» og «Get Back»? Vi sier «Alt fra The Beatles 1969».

Det er nå det syvende, og siste året vi står på scenen i Oslo Konserthus for å spre Beatles-musikk i vår serie "It Was Fifty Years Ago Today". Hvert år har vi tatt for oss all musikken The Beatles ga ut 50 år etter den ble innspilt. Det betyr at det har vært syv unike forestillinger med helt forskjellig musikk, og med helt forskjellige sceneløsninger og manus. I år er prosjektet ferdig, og vi har nå kommet oss i mål med å ha spilt absolutt alle låtene fra The Beatles. Det er vi stolte av.

For å få vår "tidsreise" med all musikken fra The Beatles på plass slik vi syns det er mest riktig, har vi hele veien holdt oss til datoene for innspillingene i stedet for utgivelsesdatoene. Derfor avslutter vi serien vår med "Alt fra The Beatles-1969" siden 1969 var det siste året The Beatles var samlet i studio.

I år stiller vi igjen med samme band og solister som tidligere år. Rockens "grand old man" Trond Granlund går løs på alle Beatles-låter fra 1969 sammen med samme vokalrekke og band som tidligere.

Hele historien fortelles som vanlig av selveste fortelleren: Tom Mathisen.

Etter et strevsomt 1968 for The Beatles, starter januar 1969 med at bandet går i studio for å finne tilbake til røttene sine. De ønsker å spille inn et nytt album mens de blir filmet, og de ønsker å lage låter som de kan fremføre "live", slik at de kan avslutte filmingen med en konsert. Prosjektet blir døpt "Get Back".

Dessverre blir filmingen mest av alt en dokumentasjon av et band som går i oppløsning. Hele prosjektet stopper opp, og blir ikke gjort ferdig før i 1970 med albumet "Let It Be". Singelen med «Get Back» og «Don't Let Me Down» er det eneste fra innspillingene som blir gjort ferdig og utgitt i 1969.

Litt senere på året klarer The Beatles å samles en siste gang for å spille inn albumet som ble hetende "Abbey Road". Det sies at stemningen i studio var bedre enn på lenge, og de klarer å avslutte karrieren sin med å spille inn et av sine beste album.

I tillegg til overnevnte, inneholder forestillingen klassikere som «Something», «Don’t Let Me Down», «The Long And Winding Road», «Oh Darling» og «Because».

Showkonsert-serien er produsert i samarbeid med Oslo Konserthus, og når vi nå framfører "Alt fra The Beatles 1969", så har vil spilt samtlige sanger utgitt av The Beatles "live" for vårt publikum på Oslo Konserthus.
Hva er "Alt fra The Beatles-serien" i Oslo Konserthus:

"It Was Fifty Years Ago Today – Alt fra The Beatles 1963-1969"

Dette er den originale, unike serien, hvor all musikken til The Beatles spilles år for år, femti år senere (2013-2019). Hver eneste Beatles-låt noensinne utgitt skal presenters live i kronologisk rekkefølge over syv år.
The Beatles hadde, som kjent, en kort men svært innholdsrik karriere som kun varte i syv år, fra 1963 til 1969. (Jada, vi vet at ”Love Me Do”-singelen kom ut i 1962 og at ”Let It Be”-albumet kom ut i 1970, men grovt sett regnes gruppas karriere å spenne over disse syv årene). I løpet av denne tiden skrev gutta låter så blekket sprutet, og leverte som regel to album samt singler og EP’er hvert år. Bortsett fra i 1966, hvor det kun ble utgitt ett nytt album, men her kom det også en oppsamlingsplate. Sånn sett er dette vel kanskje den eneste gruppen i verden man kan gjøre en slik hyllest til. Sangkatalogen til supergruppen har så høy kvalitet at selv om de ”bare” hadde 17 førsteplasser på de engelske listene, så står alle låtene fortsatt trygt femti år senere. Det får holde at de i april 1964 la beslag på de fem øverste plasseringene på amerikanske Billboard Hot 100, en bragd som verken har blitt gjentatt før eller siden i pophistorien.

God fornøyelse!