Oslo Konserthus
Hold nede ctrl tasten og trykk + / - Hold nede cmd tasten og trykk + / -
AA
Arkivert
arrangement
-
Archived
show

Etoile Ballet Gala

Eksklusiv ballettforestilling

ARKIVERT ARRANGEMENT / ARCHIVED SHOW

Kjøp gavekort

Oppdag den unike ballettforestillingen Etoile Ballet Gala! Nyt den strålende internasjonale ballettfesten!

***

En eksklusiv ballettforestilling Etoile Ballet Gala med verdens ballettstjerner og et fargerikt program skal finne sted for første gang i Oslo 13. november 2016.


Hver av de ballettsolistene som skal gå på scenen på Oslo Konserthus den 13. november opptrer på de beste ballettscenene i verden. Tidsplanen for forestillinger av disse ballettstjernene på listen nedenfor er planlagt ett år i forveien.  Å samle dem alle på en dag på en scene er hardt arbeid. Alt dette arbeidet har blitt gjort for å sikre at hver av seerne vil like veldig mye ballettforestillingen Etoile Ballet Gala i Oslo.

Det er den eneste ballettforestillingen Etoile Ballet Gala i 2016 i Oslo. Hvis du ønsker å nyte en forestilling med ballettstjerner som med sin karisma, smidighet og teknikk har erobret tusenvis av seere over hele verden, så tilbring denne søndagen sammen med den levende ballettforestillingen Etoile Ballet Gala!


Om Etoile Ballet Gala:

Selskapet WORLDSTARS som ble stiftet i 2010 av Olga Azizova, er organisator for en av ballettens aller beste gallaforestillinger i verden - Etoile Ballet Gala. I denne forestillingen deltar eneståendedansere fra Paris Opera, Den Kongelige Danske Ballett, Den Engelske Nasjonalballetten, Praha Balletten, Tokyo Balletten, Den Ungarske Nasjonalballetten, Den Polske Nasjonalballetten og andre kjente teatre. I dag vises Etoile Ballet Gala i Sverige, Estland og Latvia og gir mulighet for publikum til å oppleve ballett på høyeste nivå fremført av stjerner i verdensklasse og hver gang med et nytt fargerikt program.

Program:

Kvelden, den 13. november i Oslo Konserthus, vil gjestene ha en enestående mulighet til å nyte kjente pas de deux fra legendariske ballettforestillinger: Don Quixote – en av de mest fargerike og kjente skapelser i den klassiske balletten, Francesca da Rimini – den tragiske kjærlighetshistorien av den unge og gifte Francesca, Blomsterfesten i Genzano – fargerik dans mellom de forelskede Paolo og Rosa, Sylfiden – den eldste av bevarte klassiske balletter, Diana og Actaeon – en myte som beretter om gudinne Diana og den dødelige jegeren Actaeon, Nøtteknekkeren – ballett basert på Hoffmanns eventyr, Nøtteknekkeren og musekongen og andre balletter i fremføring av verdens beste dansere.

Balettstjerner som deltar i Etoile Ballet Gala:

Ksenia Ovsyanick – har mottatt spesialpris i den internasjonale ballettkonkurransen i Beijing, samt Prix de Lausanne. Hun har opptrådt under avslutningsseremonien i OL i London og på minnekonsert for prinsesse Diana på Wembley stadion i London. Hun er uteksaminert fra Den Engelske Nasjonalballettskolen (English National Ballet School) og har arbeidet hos Den Engelske Nasjonalballetten (English National Ballet). Ksenia Ovsyanick er prima ballerina ved Den statlige ballett i Berlin (Staatsballett Berlin). Hun har deltatt på flere gallakonserter og festivaler i Kina, India, Latvia, Estland, Sverige og andre land.

Ulvi Azizov – har mottatt prisen “For sin innsats i ballettens tjeneste og høye faglige kompetansenivå“ på Rudolf Nurejevs XVI. internasjonale ballettfestivale, samt spesialpris i den XVIII. internasjonale gallakonserten av verdens ballettstjerner i Budapest. Ulvi Azizov har opptrådt som gjestestjerne i Frankrike, Italia, Hellas, Finland, Ungarn, Latvia, Luxembourg, Tsjekkia, Estland, Sverige og andre land. 

Andrea Kramesova – har arbeidet hos Den kongelige svenske balletten (Kungliga Baletten) og Den tyske operaen på Rhinen (Deutsche Oper am Rhein). Andrea Kramesova er prima ballerina ved Nasjonalballetten i Tsjekkia (Balet Národního divadla). Hun har danset ledende partier på forestillinger iscenesatt av legendariske koreografer som G. Balanchine, J. Kylián, N.Duato m.fl. Hun har deltatt på flere gallakonserter og festivaler i Tyskland, Latvia, Estland, Sverige og andre land.

Karel Audy – er uteksaminert fra dansekonservatoriet i Brno i Tsjekkia, og er førstedanser ved Nasjonalballetten i Tsjekkia (Balet Národního divadla). Han har danset ledende partier i Le Corsaire, La Bayadere, Raymonda, Nøtteknekkeren, Svanesjøen m.m. Han har deltatt på flere gallakonserter og festivaler i Latvia, Estland, Sverige og andre land.

Yuka Ebihara – i 2014 mottok hun pris som Polens beste danser. Yuka Ebihara er tildelt førstepremie i de internasjonale ballettkonkurranser i Beijing og Canada, samt gullmedalje i den internasjonale ballettkonkurransen i Kroatia. Hun er uteksaminert fra ballettakademiet i Beijing og har arbeidet hos Den Norske Nasjonalballetten. Yuka Ebihara er prima ballerina ved Den Polske Nasjonalballetten. Hun har deltatt på flere gallakonserter og festivaler i Canada, Kina, Frankrike, Italia, Spania, Latvia, Estland, Sverige og andre land.

Vladimir Yaroshenko – i 2014 mottok han pris som Polens beste danser. I 2016 ble Vladimir Yaroshenko tildelt medaljen “For sin innsats i kulturens tjeneste – Gloria Artis” fra Polens kulturdepartement. Han er gjestestjerne ved Hamburgballetten og førstedanser ved Den Polske Nasjonalballetten. Han har deltatt på flere gallakonserter og festivaler i Italia, Frankrike, Japan, Spania, Finland, Latvia, Estland, Sverige og andre land.


Mai Kono - er tildelt spesialprisen i den internasjonale ballettkonkurransen "Prix de Lausanne". Hun er solist i Bayernsstatsballett (Bayerische Staatsballett). Mai Kono har danset ledende partier på forestillinger iscenesatt av legendariske koreografer som G. Balanchine, J. Kylián, J. Cranko m.fl.

Dawid Trzensimiech - er uteksaminert fra Den Kongelige Ballettskolen i London. Er tildelt førstepremien i de internasjonale ballettkonkurranser i Gdansk og Rieti. Har arbeidet hos Den Kongelige Balletten i London (The Royal Ballet) og hos Den Rumenske operaen og balletten (Opera Națională București) under Johan Kobborgs ledelse. Han er førstedanser ved Den Polske Nasjonalballetten (Polski Balet Narodowy). Han har danset ledende partier i Nøtteknekkeren, La Sylphide, Le Corsaire m.m.


Forestillingens lengde:

ca. 1 time 50 minutter, inkl. pause­ ­

Olga Azizova: “Det gleder meg at Etoile BalletGala fremføres med stor suksess i Sverige, Estland og Latvia og jeg er veldig glad for at dette unike prosjektet skal ha sin Norgespremiere i Oslo den 13. november. Det er med stor glede at jeg kan invitere Oslo innbyggere og besøkende til denne feiringen! Jeg er sikker på at ved å besøke og nyte konserten vil dere oppleve at Etoile BalletGala er en verden for seg selv, full av god energi og som inspirerer og gir en løftet stemning. Jeg er stolt over å ha kunnet invitere til Etoile Ballet Gala de dansere som på mest mulig fargerik måte klarer å formidle innholdet av hvert stykke som skal presenterespå scenen i Oslo Konserthus-. Tro meg, etter å kjenne gleden av konserten og applaudere til ballett stjerner, vil dere ikke angre besøket av denne skjønnhetens feiring! Vi ses på konserten!”

Anbefalinger:

“Olga Azizova, den kunstneriske lederen av Etoile Ballet Gala, er svært profesjonell og takket være henne, fårpublikum anledning til å oppleve internasjonale ballettstjerner. Dette er et stort bidrag til verdensballetten”, - Isabelle Ciaravola, Etoile ved Paris Opera, ridder av Æreslegionen (Légion d'honneur) og ridder av Ordenen for kunst og litteratur (L’Ordre des Arts et des Lettres).

“Olga Azizova, den kunstneriske lederen av Etoile Ballet Gala, forener kjente ballettstjerner fra hele verden i en flott forestilling”, - Gudrun Bojesen, prima ballerina ved Den Kongelige Danske Ballett,ridder av 1. grad av Dannebrog.

Etoile BalletGala – fantastisk konsert på toppnivå som forener ballettstjerner fra hele verden. Olga Azizova gjør en stor innsats for verdensballetten”,- Levente Bajári, førstedanser ved den Ungarske Nasjonalballetten, vinner av prisene EuroPas og Talentum Artistic Award.

Arrangør: SIA “WORLDSTARS”, hjemmeside: www.etoileballetgala.com