Oslo Konserthus | Oslo Konserthus
Hold nede ctrl tasten og trykk + / - Hold nede cmd tasten og trykk + / -
AA
Arkivert
arrangement
-
Archived
show

Frida Ånnevik

ARKIVERT ARRANGEMENT / ARCHIVED SHOW

Kjøp gavekort
17okt 18
TidspunktPauseSalBilletter
Konserten starter presis* Slutt-tidspunkt er et estimat.

Frida Ånnevik
I høst kan Frida Ånnevik oppleves live når hun legger ut på ny turné sammen med noen av de mest fremragende musikerne landet har å by på. «Denne turneen gleder jeg meg veldig til! Å synge på TV er stas nok, men det er enda mer stas å spille konserter. Da kan alt skje!
I høst får jeg både komme tilbake til konsertscener hvor jeg har spilt før, og jeg får besøke noen spillesteder for første gang. Sånn håper jeg det er med publikum også, noen har vært på konsert med meg før, mens andre kommer for første gang. Velkommen skal dere være, jeg gleder meg til å se dere!
Jeg skal lage en god blanding av repertoar fra alle platene mine, men jeg skal også ta med "Søtten år" og kanskje også "Gjenskinn" for de som har sett på Århundrets stemme. Mange har skrivi til meg og sagt at de gjerne vil høre dem igjen, og jeg gleder meg til å spille dem på konsert!» sier Frida.
Med seg i bagasjen har Frida låter fra sine to seneste album; «Her bor» & «Flyge fra» som begge ga henne Spellemannpriser
i kategorien «Viser»! Begge platene høstet strålende kritikker, og både VG, Dagsavisen, Hamar Arbeiderblad og Trønder
-
Avisa trillet terningkast 5. I tillegg kan publikum se frem til noen perler fra Fridas deltakelse på TV2s program «Århundrets Stemme».Frida Ånnevik ble øyeblikkelig et navn å regne med etter slippet av debualbumet «Synlige hjerteslag» i 2010. Hennes lavmælte «pop i et åpent landskap», den unike stemmen og de originale tekstene gjorde suksess både hos kritikerne og et bredt publikum. I 2013 kom «Ville ord» som ga henne et enda større publikum, samt Spellemannpris som beste tekstforfatter. I 2014 fikk hun sette sitt preg på Prøysenåret i Helge Lien og Sigurd Holes bestillingsverk «Lyden av Prøysen», som også kom ut på plate.

Samme år kom «Skogenes sang», et samarbeid med trioen «In the Country». Med Morten Qvenilds musikk og Frida som ekstra bandmedlem ga de en ny klang til Hans Børlis dikt. Etter halvannet år med konserter og tolkninger av Børli og Prøysens tekster vender hun tilbake til sine egne sanger og sitt eget band.

Høsten 2016 slapp Frida Ånnevik sin tredje soloplate «Her bor», etterfulgt av søsterplata «Flyge fra» året etter.

«To søsterplater som hører sammen, men som samtidig staker ut hver sin kurs. ”Her bor” handler om å høre til. ”Flyge fra” handler om de små tinga som gjør at man føler seg annerledes eller utafor, forventninger som gjør handlingsrommet mindre. Små spørsmål eller svar som gjør at man viker bitte litt fra normalen. Som gjør at følelsen av å ikke få dette livet helt til, være normal, vokser seg litt og litt større”, forteller Ånnevik.

Begge album høstet strålende anmeldelser med terningkast 5 i blant annet VG, Dagsavisen, Hamar Arbeiderblad, og Trønderavisa. Nok en gang viste Frida at hun er en språkkunstner av de store, med sitt unike tekstunivers og melodier som fester seg i systemet!

Begge album høstet hver sin Spellemannpris i kategorien Viser.

«Her bor» & «Flyge fra» er innspilt i Propeller studio i Oslo sammen med musikerne Haldor Røyne, Andreas Løwe, Jo Berger Myhre og Pål Hausken, og er produsert av Frida selv og Kåre Chr. Vestrheim.

Frida Ånnevik (vokal) Haldor Røyne (gitar), Andreas Løwe (piano, synth), Jo Berger Myhre (bass) og Pål Hausken (trommer)

Våren 2018 har Frida vært en av 10 artister på TV2 sin storsatsning «Århundrets Stemme». Der har Frida vist en allsidighet som publikum har omfavnet med stor kjærlighet. Frida har oversatt internasjonale hits som ”Halo” av Beyonce, ”At Seventeen” av Janis Ian etc. Fridas sterke evne til å tolke teksten på norsk med egne ord – og fremføre den med sterk tilstedeværelse, har gjennom TV2 programmet gitt henne et større publikum og nye fans.Salgstart fra 1. juni kl. 10:00