Oslo Konserthus | Oslo Konserthus
Hold nede ctrl tasten og trykk + / - Hold nede cmd tasten og trykk + / -
AA
Arkivert
arrangement
-
Archived
show

Harald Bergersens Barytone Quartet m/ Shannon Mowday

Jazzkafe

ARKIVERT ARRANGEMENT / ARCHIVED SHOW

Kjøp gavekort
22apr 23
TidspunktPauseSalBilletter
Konserten starter presis* Slutt-tidspunkt er et estimat.

Harald Bergersens Barytone Quartet m/Shannon Mowday


Harald Bergersen barytonsax
Shannon Mowday barytonsax
Bård Helgerud gitar
Fredrik Nilsen bass
Torstein Ellingsen trommer


OBS: Viktig info til alle som skal til Konserthuset lørdag 22. april. Husk å beregne ekstra tid da deler av sentrum er stengt grunnet Sentrumsløpet.


"Et mestermøte mellom to av Norges fremste saxofonister"

Da en gruppe yngre musikere inviterte Harald til en jamsession under koronavirusets «stillhet», tok han med seg barytonesaxen sin. Den påfølgende veien til innspillingsstudioet var veldig kort og i juni 2020 ble CD’n «Baritone» til. Når vi snakker om levende legender i norsk jazz, så er det umulig å unngå og ta med Harald Bergersen. Han han er fortsatt like musikalsk sprek og oppegående – 84 år ung ! Helt siden slutten av 50-tallet har vært med på svært mye i norsk jazz. Harald Bergersen, født i 1937, er en av dagens jazzmusikere med lengst aktiv fartstid.

Saksofonist, komponist og arrangør Shannon Mowday kommer opprinnelig fra Cape Town i Sør-Afrika. I 2009 flyttet hun til Norge og har i løpet av denne tiden markert seg sterkt på den norske jazzscenen. Shannons personlige og musikalske reise og de åpenbare kulturelle kontrastene har bidratt til at hun har utviklet en besnærende, særegen og grenseløs versjon av jazz, som regelrett syder og koker av kreativt overskudd, dynamikk, spennende rytmikk og melodiøsitet.


Om Konserthusets jazzkafe:

Utvalgte lørdager arrangeres det Jazzkafé i vårt lyse og luftige glasshus som "svever" over Munkedamsveien. Her får du mulighet til å oppleve ulike band, i et mindre og intimt format, i tillegg til en rekke spennende vokalister og musikere fra ulike sjangre innen jazz. Samtidig kan du nyte mat og drikke i hyggelig lag med andre jazzelskere. Dørene åpner kl. 13.00, bandene spiller fra kl. 14.00 til ca. 16.00 inkl. pause.

En etage opp fra billettluken. Trapp eller heis.
Bord og stoler med unummerert plassering. Man kan kjøpe et utvalg av påsmurt, bakverk og kake fra baren. Vi ønsker å redusere matsvinn, det er derfor et begrenset utvalg og antall. Det kan forekomme at det vil bli utsolgt for noe av mattilbudet før konserten starter.

Jazzkafeen er et samarbeid mellom New Orleans Workshop Jazzclub og Oslo Konserthus AS.

https://www.neworleansworkshop.com/