Oslo Konserthus | Oslo Konserthus
Hold nede ctrl tasten og trykk + / - Hold nede cmd tasten og trykk + / -
AA
Arkivert
arrangement
-
Archived
show

Israel Nash

Røverstaden

ARKIVERT ARRANGEMENT / ARCHIVED SHOW

Kjøp gavekort
06feb
TidspunktPauseSalBilletter
Konserten starter presis* Slutt-tidspunkt er et estimat.

Scene: Klubben, Røverstaden
Dører: 19:00
Oscar Mukherjee: 20:00
Israel Nash: 21:00
Aldersgrense: 18 år
Saloppsett: Stående


Neste år returnerer Israel Nash til Skandinavia som en del av Ozarker World Tour 2024. Nash er aktuelt med albumet Ozarker, som er en ode til røttene hans og som handler om kjærlighet, familie, skjønnhet og smerte.

Israel Nash, sønn til en baptistpredikant og en artist, ble først kjent i Europa hvor han bygde en lojal tilhengerskare med en serie kritikerroste album. Da det amerikanske publikummet begynte å få øynene opp for Nash, forlot han sitt adopterte hjem i New York City til fordel for Dripping Springs, Texas. Her bygde han sitt eget studio på en ranch og omfavnet en mer romslig, psykedelisk lyd som landet et sted mellom Neil Young og Pink Floyd. Rolling Stone hyllet ham som en «master of sonic textures» mens MOJO kalte ham en «folk-rock visionary». Uncut spurte ganske enkelt: «Who can get enough of music as good as this?»

Like etter Tom Pettys død, beveget imidlertid Nash seg tilbake mot det direkte og presise håndverket til album som Full Moon Fever og Damn The Torpedoes. Snart spilte han Born In The USA og Night Moves, og dykket dypt ned i musikken han vokste opp med.

Innspilt med produsent Kevin Ratterman (My Morning Jacket, Ray LaMontagne), er Nashs spennende nye kolleksjon, Ozarker, virkelig en ode til røttene hans. Det handler om kjærlighet og familie, om skjønnhet og smerte gjennom generasjoner, om båndene som binder oss sammen gjennom gode og dårlige tider. Musikken peker tilbake til hjerterocken som Nash vokste opp på – Petty, Springsteen, Seger – med mektige gitarer og hymnemelodier. Tekstene er mer filmatiske og maler et fengslende portrett av vanlige menn og kvinner som gjør sitt beste for å klare seg med verdighet og selvrespekt. Noen av karakterene kommer direkte fra Nashs egen familiehistorie, andre fra andrehåndsberetninger, men alle deler en utpreget midtvestlig motstandskraft, deres håp og drømmer, triumfer og fiaskoer gjengitt med stor ømhet og empati.

Israel Nash bor kanskje i Texas Hill Country, men han vil alltid være en Ozarker i hjertet.