Oslo Konserthus | Oslo Konserthus
Hold nede ctrl tasten og trykk + / - Hold nede cmd tasten og trykk + / -
AA
Arkivert
arrangement
-
Archived
show

Jesper Lindell

Røverstaden

ARKIVERT ARRANGEMENT / ARCHIVED SHOW

Kjøp gavekort
20apr
TidspunktPauseSalBilletter
Konserten starter presis* Slutt-tidspunkt er et estimat.
Scene: Klubben, Røverstaden
Dører: 20:00
Q&A med Jesper Lindell: 20:30

Konsertstart: 21:00

Aldersgrense: 18 år


Jesper Lindell har etablert seg som en av Europas hotteste artister på rock- og soulscenen. Nå er han aktuell med albumet «Before The Sun», som kommer i mars 2024. 20. april spiller han i Røverstaden, hvor vi får høre både gamle slagere og rykende ferskt materiale.

Før konserten snakker Erik Valebrokk med Lindell om hans musikalske inspirasjonskilder. En samtale om hva som har betydd mest for Jespers musikalske reise og hvordan det siste albumet ble til. Fra Ludvika nord for Stockholm til Bearsville og Woodstock, og tilbake til Brunnsvik.


Siden Jesper Lindells album "Twilights" ble utgitt i januar 22 har mye skjedd. Albumet ble enstemmig hyllet i svensk og internasjonal presse, og siden utgivelsen har Jesper og bandet hans spilt over 100 konserter i Sverige og Europa.

Lindell debuterte med singelen «Moving Slow» i 2017, som ble en umiddelbar suksess (gullplate!) og har blitt streamet nesten fem millioner ganger. Singelen ble etterfulgt av den anerkjente debutalbumet «Everyday Dreams» og inkluderte radiofavorittene «Whatever Happens» og «Stormy Waters». Albumet ble utgitt internasjonalt og fikk strålende kritikker i amerikanske medier. Han har også sluppet EP-en «Windows Vol. 1», samarbeidet First Aid Kit-familien og Magnus Carlson, kjent fra bandet Weeping Willows.


«Jesper Lindell er kanskje en av de mest åpenbare stigende stjernene i vår moderne tid.»

- Gaffa

"Det er paralleller til Anderson East, Nathaniel Rateliff, Chris Stapleton og andre populære samtidssangere som forankrer lyden sin i en lignende sufflé av sjelfulle stiler. Men det er Lindells sanger, selvtillit og klare frasering som gjør ham til et lovende ungt talent, en hvis beste arbeid fortsatt ligger foran ham.

- Holler

– Med sitt siste album, Twilights, beviser svenske Jesper Lindell at americana-sjangeren er tydelig agnostiker til geografi. I det øyeblikket orgelet starter opp på det gledelige åpningssporet, «Westcoast Rain», er det tydelig at Lindell er bestemt for store ting. Det neste sporet, den hjerteskjærende «One More For The Road», sementerer bare den følelsen.

- Glide Magazine