Oslo Konserthus | Oslo Konserthus
Hold nede ctrl tasten og trykk + / - Hold nede cmd tasten og trykk + / -
AA
Arkivert
arrangement
-
Archived
show

Latin-Amerika: Musikk og solidaritet - 50 år siden kuppet i Chile

Tora Augestad, Lars Klevstrand, Sosialistisk kor i Oslo

ARKIVERT ARRANGEMENT / ARCHIVED SHOW

Kjøp gavekort
15okt 23
TidspunktPauseSalBilletter
Konserten starter presis* Slutt-tidspunkt er et estimat.

Sosialistisk kor i Oslo inviterer til en helaften med sang og musikk fra Latin-Amerika - 50 år etter det brutale kuppet i Chile 11. september 1973. Lars Klevstrand og Tora Augestad er solister i tillegg til et orkester med ni profesjonelle musikere.

Lars Klevstrand har gjennom mange år hatt et sterkt engasjement for latinamerikansk musikk i ulike sammenhenger. Han har ved flere anledninger samarbeidet tett med koret, bl. a. som solist på «Canto General». Tora Augestad har et bredt repertoar fra klassisk musikk og samtidsmusikk til Bertolt Brecht, Hans Eisler og Kurt Weill. Hun var solist med koret i Berlin i 2009. Orkesteret består av profesjonelle musikere, hvorav flere har spilt med koret ved tidligere oppsetninger av «Canto General» i Chile, Hellas og ved flere konserter i Norge.

Poesien og musikken har stått sentralt i kampen mot undertrykking i flere latinamerikanske land. Sangene og musikken ble skapt av kunstnere fra bevegelsen Nueva Canción bl. a som støtte for president Allende før kuppet i Chile. Sangene gikk verden rundt og ble sunget i solidaritet med det chilenske folket. I dagens Latin-Amerika bærer nye unge musikere den musikalske tradisjonen videre i en fortsatt kamp for å utjevne sosiale forskjeller og styrke folks demokratiske rettigheter.

Med denne konserten vil vi vise bredden av musikalske uttrykk og tekster, fra Victor Jara og Violeta Parra til kvinnesanger av i dag. Tre satser fra oratoriet «Canto General», med tekst av den chilenske nobelprisvinneren i litteratur Pablo Neruda og musikk av den kjente greske komponisten Mikis Theodorakis, har også sin naturlige plass i konserten. Vi vil også løfte frem nyere musikk med tidsaktuelle tekster fra Brasil, Chile, Argentina, Mexico, Puerto Rico og Guatemala.

Kveldens dirigent er Per Arne Olsen. Han har tidligere samarbeidet tett med Mikis Theodorakis under oppsetningen av «Canto General» i Sauda i 1997 og har dirigert «Canto General» og annen musikk av Theodorakis i Norge, Hellas og Chile. Han er fast dirigent for Sosialistisk kor i Oslo.

Lenker:

Lars Klevstrand: http://www.adlibitum.no/

Tora Augestad: https://www.toraaugestad.no/

Sosialistisk kor: https://soskor-oslo.org/

og https://www.facebook.com/sosialistiskkorioslo