Oslo Konserthus
Hold nede ctrl tasten og trykk + / - Hold nede cmd tasten og trykk + / -
AA
Arkivert
arrangement
-
Archived
show

Mathias Eick Quintet

ARKIVERT ARRANGEMENT / ARCHIVED SHOW

Kjøp gavekort

Etter å ha vært en av Norges mest lovende unge talent i over et tiår, beveger Mathias Eick seg sakte men sikkert mot å bli en av Europas mest profilerte jazzmusikere. Han har han en imponerende rekke prestasjoner bak seg. Blant disse er prisen for ”International Jazz Talent” tildelt ham i 2007 av International Jazz Festivals Organisation i New York. Deretter vant han Norges største musikkstipend, Statoil-stipendet, i 2009. i tillegg har han utgitt 3 soloalbum på verdens mest innflytelsesrike plateselskap for jazz, ECM.

De siste 7 årene etter sitt debut album har han headlinet  de fleste store Europeiske jazzfestivaler både med egen kvintett eller som gjest i andre profilerte prosjekt. Han har deltar også på en mengde andre utgivelser der han spiller trompet, kontrabass, vibrafon, piano, gitar, eller som han selv sier det, ”det som er nødvendig”. Noen av hans samarbeidspartnere, blant en rekke av dem, har vært Trondheim Jazzorkester og Chick Corea, Pat Matheny, Iro Haarla, Manu Katche og Jacob Young. Eick er også tidligere medlem av det norske sjangertrassige Jaga Jazzist, og har bidratt i mer en femti innspillinger i nær sagt alle sjangere. Musikken han fremfører med sin egen kvintett er komponert av Mathias Selv, og er en videreføring av den distinkte skandinaviske jazztradisjonen, men med islett, av den amerikanske melankolske og lyriske trompetmesteren Kenny Wheeler. 

Eicks Band består av en kvintett med Mathias Eick(trompet),Andreas Ulvo( piano), Torstein Lofthus (trommer), Audun Erlien( bass) og Håkon Aase( fiolin).