Oslo Konserthus | Oslo Konserthus
Hold nede ctrl tasten og trykk + / - Hold nede cmd tasten og trykk + / -
AA
Arkivert
arrangement
-
Archived
show

MEW & The Danish Chamber Orchestra

ARKIVERT ARRANGEMENT / ARCHIVED SHOW

Kjøp gavekort
07apr
TidspunktPauseSalBilletter
Konserten starter presis* Slutt-tidspunkt er et estimat.

MEW OG DANMARKS UNDERHOLDNINGSORKESTER INNTAR OSLO KONSERTHUS NESTE ÅR!

I 2022 demonstrerte Mew og Danmarks Underholdningsorkester hvordan de smelter sammen til én magisk helhet gjennom sine utsolgte konserter i hjemlandet. 7. april 2024 får fans i Norge mulighet til å oppleve dem live i Oslo Konserthus, når de drar på en eksklusiv Nordeuropeisk turné!

Billetter i salg fredag 29. september kl. 11.00

I fjor leverte Mew og Danmarks Underholdningsorkester en rekke unike og uforglemmelige konserter i Danmark. Turneen ble en så stor suksess at de har bestemt seg for å fortsette den felles musikalske reisen våren 2024. Denne gangen er det imidlertid ikke bare danskene som kan oppleve prosjektet, sammen legger de nemlig ut på det som blir Underholdningsorkesterets første populærmusikalske turné i Nord-Europa, hvor de stopper innom England, Norge og Finland.

Turneens første konsert går av stabelen i Helsinki 30. mars, og siste stopp er Odeon i Odense 12. april. Konserten i England foregår ganske sensasjonelt på The Barbican i London, som huser både London Symphony Orchestra og BBC Symphony Orchestra.

Danmarks Underholdningsorkester utvikler nye konsertformater i samarbeid med artister, band og internasjonale arrangører. På den måten skapes opplevelser som ingen av partene kunne ha laget alene. Her oppstår overraskende formater når idéer og talenter forenes.

Danmarks Underholdningsorkester har etablert seg som en sterk kunstnerisk partner for blant annet Mads Langer, Pernille Rosendahl, TV·2, Burhan G – og selvfølgelig Mew.

En naturlig sammensmeltning

I mer enn 25 år har Mew markert seg som et av de mest innovative og banebrytende bandene både i Danmark og internasjonalt. Live har de gang på gang brutt med de kjente rammene og skapt nye rom for store musikalske øyeblikk.

Sammen med Danmarks Underholdningsorkester vil Mew blåse nytt liv i deres imponerende låtkatalog.

Mews musik er født med en symfonisk klang, som egner sig ekstremt godt til de koncertsale, vi undervejs kommer til at besøge. I samspillet med vores orkester ryger musikken endnu højere op i de drømmende symfoniske lag,” sier Andreas Vetö, som både er direktør for Danmarks Underholdningsorkester og dirigent under konsertene.

”Verden lytter allerede med, når vi præsenterer klassiske albumudgivelser og koncerter. Nu glæder vi os til at introducere nye koncertformater, som i lang tid har været elsket af danskerne, til Europa. Vi er stolte af at være et orkester, der udfordrer konventionerne. Sammen med MEW tager vi skridtet langt uden for den klassiske musiks komfortzone og glæder os til at lade musikken og energien fra scenen begejstre publikum.”

20 år siden Mews store gjennombrudd

Mew, som i dag består av sanger Jonas Bjerre, trommeslager Silas Graae og bassist Johan Wohlert, har gitt ut til sammen ni studioalbum. Det første var debuten «A Triumph For Man» fra 1997, som ble fulgt opp av banebrytende «Frengers» i 2003. Det er her du finner klassikere som «156»,« Am I Wry? No», «She Came Home for Christmas» og nesten 9 minutter lange «Comforting Sounds».

«Frengers» banet vei for et kompromissløst og grensesøkende band, med et lydbilde som klarer å være like skjørt og fint som det er utenomjordisk, fengende og progressivt.

Stor spenning både på scenen og blant publikum

Det symfoniske samarbeidet med Danmarks Underholdningsorkester er ikke bare en feiring av Mews karriere, men også en mulighet for publikum til å bli betatt av samspillet som oppstår når de to orkestrene smelter sammen til én magisk helhet.

”Vi ved fra turnéen sidste år, at det er en kombination, der vækker stor begejstring – både blandt os på scenen - og ikke mindst hos publikum. Derfor glæder vi os ualmindelig meget til igen at drage ud på landevejen med Danmarks Underholdningsorkester, især fordi vi denne gang også får lov til at besøge nogle af Nordeuropas flotteste koncertsale,”sier Johan Wohlert, bassist i Mew.