Oslo Konserthus | Oslo Konserthus
Hold nede ctrl tasten og trykk + / - Hold nede cmd tasten og trykk + / -
AA
Arkivert
arrangement
-
Archived
show

Tubular Bells - Live in concert

The 50th Anniversary Celebration

ARKIVERT ARRANGEMENT / ARCHIVED SHOW

Kjøp gavekort
04mar
TidspunktPauseSalBilletter
Konserten starter presis* Slutt-tidspunkt er et estimat.

Etter en vellykket, utsolgt turné i Storbritannia for Tubular Bells, er The 50th Anniversary Tour på vei til Europa.

Mike Oldfield selv er ikke med på denne turnéen.


Med et stort liveband på scenen, arrangert av Mike Oldfields mangeårige samarbeidspartner, Robin A Smith.

Tubular Bells ble originalt utgitt 25. mai 1973, og dette feires med en jubileumsturné. På denne turnéen vil Tubular Bells bli fremført i sin helhet, i tillegg til andre komposisjoner av Mike Oldfield, mens de reiser rundt i Europa. Med et stort liveband på scenen, arrangert av Mike Oldfields mangeårige samarbeidspartner, Robin A Smith.

Robin gleder seg stort over å kunne fremføre et verk han har elsket siden han først hørte det i 1973. Han samarbeidet med Mike Oldfield på Tubular Bells 2 og 3, inkludert liveopptredener ved Edinburgh Castle, Horse Guards Parade i London, The Millennium Bell i Berlin og åpningsseremonien for de olympiske lekene i London i 2012 – da han først snakket med Mike om sin idé for denne omarbeidede versjonen.

Forestillingen hadde premiere på Royal Festival Hall i London i august 2021, til stor jubel og som en tidlig feiring og hyllest til Mike – en av Englands største komponister i forrige århundre. Verket er like friskt i dag som da Mike skapte det i 1971, og Robin og musikerne elsker å få sjansen til å bringe det til nye publikummere, samt de som fremdeles blir fengslet av det hver gang de hører det.

Det fantastiske med Tubular Bells er at det aldri synes å eldes. Det tar deg med på en reise gjennom progressiv rock og elektronika, blues, folkemusikk, jazz og klassisk musikk, og underveis fremkaller det så mye melodisk skjønnhet og drama.

Forestillingen inkluderer også andre verk av Mike Oldfield, inkludert "Moonlight Shadow," "Summit Day," "Family Man," og "Ommadawn."

Tubular Bells, skapt i 1971 og utgitt i 1973, var det første studioalbumet til den engelske multimusikeren, komponisten og låtskriveren Mike Oldfield. Oldfield var bare 17 år da han begynte å komponere musikken og spilte inn og spilte nesten alle instrumentene på albumet. Åpningstemaet ble verdenskjent da det ble brukt som filmmusikk i skrekkfilmen "The Exorcist," og albumet ble det mestselgende instrumentale albumet gjennom tidene.