Oslo Konserthus | Oslo Konserthus
Hold nede ctrl tasten og trykk + / - Hold nede cmd tasten og trykk + / -
AA
Arkivert
arrangement
-
Archived
show

Natur & Foto - dagen

ARKIVERT ARRANGEMENT / ARCHIVED SHOW

Kjøp gavekort
02feb 19
TidspunktPauseSalBilletter
Konserten starter presis* Slutt-tidspunkt er et estimat.

Natur&Foto-dagen Lørdag 2. Februar 2019

Inspirerende foredrag i verdensklasse! En hel dag med naturfoto i sentrum, samt kåring av Nordens beste bilder. Dette bør dere få med dere! Samtidig er det fotomesse med gode tilbud. Her kan dere også prøve ut det aller siste som har kommet på markedet.


Program Natur & Foto-dagen lørdag 2. februar

Kl 11.00-11.15 Åpning av Konferansier: Anders Geidemark

Anders har jobbet som profesjonell naturfotograf siden 1988. Han har produsert en rekke bøker, holder foredrag og kurs. Han er formann i foreningen Naturfotografene og er vår svenske redaktør i Natur&Foto. Han har vært konferansier i en rekke forskjellige arrangementer, blandt annet NNPC.


KL 11.15-12.00 Ole Jørgen Liodden Polar Bears and Human

Ole Jørgen Liodden har hovedfag innen naturressursforvaltning, miljøøkonomi og biologi, men har vært naturfotograf på heltid siden 2003. Han driver sitt eget ekspedisjonsselskap for turer til polare strøk, WildPhoto, og har derfor vært utallige ganger på Svalbard. Han har høstet mange internasjonale priser for sine bilder og har gitt ut en rekke bøker.

Foredraget hans heter «Polar Bears & Humans». Isbjørn er i dag en truet art på grunn av klimaendringer med mindre sjøis og lengre perioder på land uten mat. Foreløpig har isbjørnene klart å tilpasse seg denne situasjonen i de fleste steder, men det er en trussel som er vanskeligere å forholde seg til for bjørnene - jakt. Hvert år skytes 800-1000 isbjørner i Canada, Grønland, Alaska og Russland, hvor 90 prosent er lovlig. Troféjegere og kommersielle skinnhandlere skyter ut de beste og største bjørnene, og de som er igjen, er de minste, sykeste og eldste. Disse skal tilpasse seg en hverdag med mindre is, noe som kan bli vanskelig. Noen kaller dette «sustainable» og «subsistence» jakt, men virkeligheten er noe helt annet mange steder.

Liodden vil fortelle om sin vei inn i «conservation»-prosjektet «Polar Bears & Humans» og gi eksempler på hvordan man som fotograf kan gjøre en forskjell ved ikke bare å ta flotte bilder, men også ved å utfordre politikere, beslutningstakere, organisasjoner og andre aktører til å bevare truede arter. -Som naturfotografer er vi «frontsoldater» som er vitner til det som skjer i naturen, og vi har også et ansvar til å sette søkelys på viktige saker og bringe det inn i den offentlig debatten, sier Liodden.

 

Kl 12.30-1315 Jan Pedersen - Regnskoger, et univers av liv

Jan Pedersen er fotograf, forfatter, regnskogsfantast og globetrotter. Han har i mer enn 35 år ledet naturreiser og naturfotoreiser over hele verden - i alle biomer. fra ørkener til regnskoger, og han er en av initiativtagerne til Wild Nature fotoresor som organiserer reiser for naturfotografer. Jan er medlem av organisasjonen Naturfotograferna/N og er en internasjonalt premiert fotograf. Han gjort mer enn 14 bøker hvorav flere er svenske, norske og internasjonale bestselgere. Det helder blant annet boka om fuglesang som har solgt i et enormt antall i mange land, også Norge. I dag jobber han med flera foto- och bokprosjekter, blant annat i Sør- og Mellom-Amerika og på Madagaskar.

Foredraget hans heter ”Regnskoger – et univers av liv”. I verdens tropiske regnskoger finnes et mylder av liv, som ofte er vanskelig å se og ikke minst fotografere. Mørket og det rike plantelivet skjuler de mest usannsynlige livsformene, og samspillet mellom livsformene hører med til evolusjonens mest utrolige resultater. De siste tiårene har mer enn halvparten av den tropiske regnskogen blitt hogd ned, og det haster å beskytte de siste regnskogene. Følg med Jan Pedersen på en reise til regnskogene i Sør-Amerika, Afrika, Madagaskar og Asia.


13.15-14.15 Pause: Fotomesse med gode tilbud. Lunsjpause. Mat kan kjøpes i foajen.


14.15-15.00 Kristin Folsland Olsen Ladies in Lofoten

Kristin Folsland Olsen er en av de sprekeste jentene i Norge. Hun har vært guide på Svalbard, trent sledehunder på Grønland,vært på en 80 dager lang skiekspedisjon over Baffin Island i Canada som en del av «Baffin Babes. Dessuten har hun gått Sør-Georgia på langs på ski.

Når hun ikke er på store ekspedisjoner koser hun seg på små ekspedisjoner i Lofoten hvor hun bor og arbeider som fotograf, skribent og foredragsholder. Hun har skrevet flere bøker og leverer jevnlig friluftsreportasjer til A-magasinet.

Foredraget hennes handler om «Ladies in Lofoten». -Friluftsbransjen er preget av menn, både utøvere og de som styrer sjappene. Fotoverdenem, spesielt naturfoto, er tungt lastet av selvgode gamle gubber, sier hun md et smil om munnen. I foredraget vil hun vise hva jentene får til ute i naturen. Kristin er et fyrverkeri på scenen, og i foredraget vil hun ta med seg publikum på en spennende reise i Lofoten – med ski og klatring, hav, fjell. Og reisefølget er damer – ingen menn. – Jeg har en mission, og det er å vise verden alle de rå damene i nord, sier hun…


15.15-16.00 Vi kårer kategorivinnere i NNPC 2018

ÅRETS NORDISKE FUGLEBILDE

ÅRETS NORDISKE PATTEDYRBILDE

ÅRETS NORDISKE LANDSKAPSBILDE

ÅRETS NORDISKE NÆRBILDE

ÅRETS NORDISKE FRILUFTSLIVBILDE

ÅRETS KREATIVE NATURBILDE

TRUET NATUR

FOTOREISEN

1600-1645 Pause: Fotomesse med gode tilbud og matpause. Mat kan kjøpes i foajen.

 

16.45-17.15  Vi kårer Årets nordiske naturfotograf og Årets unge nordiske naturfotograf.

 

17.30-18.15 Mike Korostelev - Secrets of photographing bears and other animals underwate

Mike Korostelev er for oss et ukjent blad. For ikke lenge siden så vi hans vinnerbilde i en nederlandsk fotokonkurranse, et bjørneansikt, tatt nedenfra vannet. Vi har aldri sett noe tilsvarende. Så sjekket vi hans nettside og fant det ene rå bildet etter det andre. Ja, dette er noe av det råeste vi har sett av undervannsbilder. Det vil si – ikke bare klassiske undervannsbilder, men undervannsbilder av bjørn, krokodiller, hvaler etc.

Korostelev er 36 år gammel fra Moskva, Russland. Han er direktør for Wildlife Travel Operator i Russland, og hans hovedfokus er fotografering av bjørn under vann, men har også en passion for spekkhoggere og hvaler. Han har dessuten en viktig oppgave – å stoppe fangst av spekkhoggere i Russland for fangenskap.


I foredraget vil han fortelle fantastiske historier om hvordan har klart å ta disse utrolige undervannsbildene m.m. Dette blir en happening – hans første opptreden i Norge.