Oslo Konserthus | Oslo Konserthus
Hold nede ctrl tasten og trykk + / - Hold nede cmd tasten og trykk + / -
AA
Arkivert
arrangement
-
Archived
show

Nordaførr 2023: Pop up - MII LEAT og Gobmi

Røverstaden

ARKIVERT ARRANGEMENT / ARCHIVED SHOW

Kjøp gavekort
03feb 23
TidspunktPauseSalBilletter
04feb 23
TidspunktPauseSalBilletter
Konserten starter presis* Slutt-tidspunkt er et estimat.

Cc: Gratis inngang.

Lokale: Dueslaget i Røverstaden

Vi tyvstarter samenes nasjonaldag og feirer med konserter, mote, mat, kunst, film og DJ.

3. og 4. februar har MII LEAT og Gobmi pop-up på Røverstaden

Nordaførr ønsker å skape oppmerksomhet og nysgjerrighet rundt samisk kultur i hovedstaden, både for de som har en tilknytning til det samiske miljøet ÓG for alle som ønsker å utforske og lære mer om kulturen - alle er velkommen!

MII LEAT
MIILEAT (nordsamisk for «vi er») er et samisk klesmerke som fokuserer på å vise fram samisk språk, kultur og historie gjennom klær og tilbehør. Produktene er for alle; enten du er stolt same, interessert i samisk kultur, hvis du synes designet er kult eller om du bare trenger en komfortabel og kul genser!

GOBMI
I møtet mellom vidda i nord og det urbane bylivet i sør, finner vi klesmerket Gobmi. Det nye klesmerket formidler samisk kultur gjennom moderne design og fresh estetikk. Gobmi utvikles av søstrene Live Moen Johannessen og Hanna Moen Reinsnes fra Alta. Søstrene er oppvokst i hjertet av Sápmi med sterk tilknytning til samisk kultur, men oppdaget sitt samiske opphav først i voksen alder. Gjennom Gobmi tar de tilbake en kultur og identitet som nesten har gått tapt i generasjonene før.


NORDAFØRR 2023

FREDAG

Afterwork med MII LEAT, Gobmi, Rolffa og DJ iDJa

16:00 Dører
16:00 Pop up med MII LEAT og Gobmi
22:00 Konsert: Rolffa (Klubben)
22:30 Dj IDJa
03:00 stengt

Gratis inngang, med unntak av konserten med Rolffa i Klubben: https://tix.no/nb/oslok/buying...

LØRDAG
Vorspiel til Mari Boine med MII LEAT, Gobmi, Elin Kåven, DJ Ailo, DJ iDJa, panelsamtale og førpremiere.

14:00 Dører
14:00 Pop up med MII LEAT og Gobmi
15:00 Mikkel Gaup: Samisk historie fra A til Å.
16:00 Hva er samisk stolthet i 2023? Panelsamtale med Ida
Helene Benonisen (ordstyrer), Mikkel Gaup, Elin Kåven og Ailo Thomassen
17:30 Minikonsert: Elin Kåven
18:30 Førpremiere: Techno Áhčči (Klubben)
20:00 Mari Boine (Oslo Konserthus)
21:30 DJ Ailo & DJ iDJa
03:00 stengt

Gratis inngang, med unntak av konserten med Mari Boine i Oslo Konserthus: https://tix.no/nb/oslok/buying...

//

ROLFFA
Etter noen år i dvale, returnerte det nå legendariske Finnmarks bandet, Rolffa, til scenene i 2021, og det med et smell! Med utsolgte klubber og smekkfulle festival scener gjenerobret bandet sin plass som Finnmarks ubestridte party garantister.

DJ IDJA
Med lidenskap for elektronisk dansemusikk, kombinerer DJ iDJa urban electronica med joik. Inspirasjonen kommer fra det tradisjonelle samiske på den ene siden, og fra house, techno og disco på den andre.

DJ AILO
DJ Ailo har fått mye oppmerksomhet i Sápmi i løpet av årene han har jobbet med musikk. Som 22 år gammel har han allerede stått på store scener i Sápmi - alt fra nattklubber, eventer og festivaler. Han liker å mikse den urgamle samiske feelen med moderne elektroniske beats, som resulterer i en unik opplevelse skapt for dansegulvet.

MIKKEL GAUP
Gaup har lang erfaring fra teater og er kjent fra filmer som «Veiviseren» og «Kautokeino-opprøret». 4. februar tar han oss igjennom samisk historie fra A til Å, på 30 minutter!

ELIN KÅVEN
Opplev Elin Kåven solo for første gang på 8 år! Kåven ble først kjent som samisk soloartist i 2004, men er mest kjent fra duoen Elin & The Woods. På Nordaførr vil uttrykket være joik, stemmebruk og sanger i en meditativ og rolig atmosfære.

FØRPREMIERE Techno Áhčči
Hva skjer når en urbefolkningskunstner fra Arktis møter den pulserende teknoscenen til en europeisk hovedstad? Helt siden sitt første besøk i Berlin har den samiske kunstneren DJ iDJa jobbet med sitt kunstvideoprosjekt «Techno Áhčči».

Prosjektet kombinerer samiske urfolks kulturelle tradisjoner med techno. Resultatet er en kontrasterende, unik audiovisuell opplevelse ulikt noe du har sett før!

MARI BOINE
Mari Boine skaper musikk i grenselandet mellom samisk og annen folkemusikk, rock og jazz, og leverer live-opptredener som kan ta pusten fra alle- og enhver. Velkommen til en nydelig konsertkveld i Oslo Konserthus!

//

Nordaførr er en minifestival i Oslo med fokus på samisk og nordnorsk kultur. Festivalen vil foregå 3. og 4.februar på Røverstaden i Oslo sentrum, og blir arrangert for andre gang i 2023. Ideen bak festivalen er å trekke nordnorske band og artister sørover, vekke oppmerksomhet rundt samisk kultur i forbindelse med samenes nasjonaldag og å gi samisk og nordnorsk kultur en arena å vise seg frem på i hovedstaden.

Artister 2018: Biru Baby, Slincraze, Ágy, Rustholk, Blood Forest Family og Lisa Fosse

Årets arrangement er støttet av Sametinget.