Oslo Konserthus | Oslo Konserthus
Hold nede ctrl tasten og trykk + / - Hold nede cmd tasten og trykk + / -
AA
Arkivert
arrangement
-
Archived
show

Nøtteknekkeren

Klassisk ballett

ARKIVERT ARRANGEMENT / ARCHIVED SHOW

Kjøp gavekort
22jan
TidspunktPauseSalBilletter
Konserten starter presis* Slutt-tidspunkt er et estimat.

Selskapet WORLDSTARS, arrangør av forestillinger med ballettdansere fra Paris-operaen, La Scala, kongelige balletten i London og andre, presenterer for første gang i Oslo den legendariske balletten "Nøtteknekkeren" av P. Tsjajkovskij. .

OBS: Musikken er forhåndsinnspillt og spilles over høytaleranlegget.


Premieren på balletten "Nøtteknekkeren" fant sted på Mariinskij-teateret i St. Petersburg i 1892. "Nøtteknekkeren" er et eventyr med flere tema – en morsom julestemning, et mysterium og en mystikk som er veldig karakteristisk for Hoffmanns arbeider. For publikum – både barn og voksne – har denne ballettforestillingen blitt en virkelig spennende og sjarmerende nyttårshistorie, da nesten ingen jul eller nyttårsfeiring foregår uten disse fantastiske og livskloke eventyrheltene.

I "WORLDSTARS" forestillinger deltar solister og ballettdansere fra Paris-operaen, La Scala, kongelige balletten i London, Tsjekkisk nasjonalballett, Barcelona-balletten, Bordeaux nasjonalballett, Dansk Kongelig Ballett og andre, og "Nøtteknekkeren" har en helt spesiell plass i selskapets repertoar. Hovedoppgaven til "WORLDSTARS" er å bevare arven fra klassisk ballett uendret, for å gjøre den nærmere for å forstå til det moderne publikum.

Olga Azizova, styremedlem i selskapet "WORLDSTARS", arrangør av gjesteopptredener:

“Jeg er stolt over at selskapet "WORLDSTARS" i 12 år har organisert storslagne prosjekter innen ballettkunst i fire land – Latvia, Estland, Sverige og Norge. I løpet av disse årene har titusenvis av tilskuere hatt muligheten til å se de beste ballettsolister fra Paris Opera, kongelige balletten i London, La Scala, samt andre teatre og å nyte ballettkunstens unike skjønnheten og inderligheten. Det er meg en glede å kunngjøre at "WORLDSTARS" vil presentere en festlig ballettforestilling, "Nøtteknekkeren" av P.Tsjajkovskij, den 22. januar i Oslo Konserthus, hvor tilskuerne får mulighet til å se fremragende dansere, vakre kostymer og eventyrlige scenedekorasjoner.
Når heltene i denne fantastiske ballett-opptreden har fanget hjertet ditt, vil du gledelig dele de flotte inntrykkene fra denne spesielle kvelden med dine nærmeste. Det er veldig viktig for meg at hver forestilling gir glede, inspirasjon og en spennende reise gjennom kunstverdenen som virkelig rører ved sjelen. Kom og se ballettforestillingen ”Nøtteknekkeren” og etter å ha kommet hjem i utmerket humør denne kvelden, vil du være glad for at du har møtt det nye året 2023 i en fantastisk og festlig atmosfære!”


Varighet med pause: 2 timer
Anbefales fra 5 år

OBS: Musikken er forhåndsinnspillt og spilles over høytaleranlegget.