Oslo Konserthus | Oslo Konserthus
Hold nede ctrl tasten og trykk + / - Hold nede cmd tasten og trykk + / -
AA
Arkivert
arrangement
-
Archived
show

Oslo-filharmonien - Mäkelä, Tamestit

Mendelssohn, Berlioz

ARKIVERT ARRANGEMENT / ARCHIVED SHOW

Kjøp gavekort
01des 23
TidspunktPauseSalBilletter
Konserten starter presis* Slutt-tidspunkt er et estimat.

  • Felix MendelssohnSymfoni nr. 3 «Den skotske»
  • Hector BerliozHarold in Italy
  • Klaus Mäkelä - Dirigent
  • Antoine Tamestit - Bratsj


Minnerike reiser

Felix Mendelssohn fikk ideen til sin “skotske” Symfoni nr. 3 i Edinburgh. Hector Berlioz mintes italienske fjellandskap i Harold i Italia for bratsj og orkester. Antoine Tamestit er bratsjsolist og Klaus Mäkelä dirigerer.

Felix Mendelssohn reiste til London for første gang som 20-åring i 1829. Det skulle bli det første av mange besøk til De britiske øyer, og han fikk mange trofaste tilhengere der. Denne sommeren dro han videre på en treukers rundtur i Skottland. Opplevelsene gjorde sterkt inntrykk på komponisten, og etter et besøk i Holyrood Palace i Edinburgh fikk han ideen til en skotsk symfoni. Først 13 år senere fullførte han symfonien, uten referanser til Skottland. Men historien og tilnavnet “den skotske” festet seg ved Mendelssohns Symfoni nr. 3 likevel.

Hector Berlioz vant i 1830 den prestisjetunge franske musikkprisen Prix de Rome. En forutsetning for å motta prispengene var et lengre opphold i Roma, noe Berlioz var mindre interessert i enn prispengene. Oppholdet ble minnerikt og ga næring til mange av Berlioz’ senere verk. I Roma ble han dessuten kjent med en komponist han satte pris på – Felix Mendelssohn. Harold i Italia fra 1833 hentet tittelen fra et berømt episk dikt av engelske Lord Byron, og bærer preg av komponistens egne vandringer i italienske fjellandskap.


Varighet 1 time og 45 minutter