Oslo Konserthus | Oslo Konserthus
Hold nede ctrl tasten og trykk + / - Hold nede cmd tasten og trykk + / -
AA
Arkivert
arrangement
-
Archived
show

Oslo-filharmonien - Vivaldi: De fire årstider

4 årstider

ARKIVERT ARRANGEMENT / ARCHIVED SHOW

Kjøp gavekort
10des 23
TidspunktPauseSalBilletter
Konserten starter presis* Slutt-tidspunkt er et estimat.

  • Antonio Vivaldi - De fire årstidene
  • Christian Li - Fiolin og spillende leder

De fire årstidene av Vivaldi

I De fire årstidene klarte Antonio Vivaldi det nesten umulige: å fange årstidenes egenart så effektivt at musikken er like populær 300 år senere. Australske Christian Li er fiolinsolist i alle fire fiolinkonsertene på denne konserten.

Antonio Vivaldi (1678-1741) hadde stor innflytelse på sin tids europeiske musikkliv. Han skrev hundrevis av solokonserter for ulike instrumenter og mer enn 200 for sitt eget instrument, fiolinen. Mens han levde var han vel så berømt for sitt glitrende fiolinspill som for å komponere. Vivaldi mottok bestillinger på musikk fra konger og keisere over hele Europa, men var også populær blant vanlige folk. Han var utdannet som prest, men jobbet mesteparten av livet som musikklærer ved et barnehjem for jenter i Venezia.

En vet ikke sikkert når Vivaldi skrev de fire fiolinkonsertene han er mest kjent for i dag – De fire årstidene – 1723 er et av flere mulige årstall. Musikken samsvarer med fire dikt som Vivaldi kanskje skrev selv, med detaljerte beskrivelser av naturens gang. Komponisten skrev også inn hint i notene om hva musikken beskriver: en hund som bjeffer i Vårens andresats, sløvhet i kvelende varme som innleder Sommeren, og fulle folk som døser av midt i Høsten. Til sammen utgjør De fire årstidene et fascinerende og detaljrikt lydmaleri av naturens gang.


Varighet 1 time