Oslo Konserthus | Oslo Konserthus
Hold nede ctrl tasten og trykk + / - Hold nede cmd tasten og trykk + / -
AA
Arkivert
arrangement
-
Archived
show

OSLO SYNGER om byen vi alle elsker

ARKIVERT ARRANGEMENT / ARCHIVED SHOW

Kjøp gavekort
15mai
TidspunktPauseSalBilletter
Konserten starter presis* Slutt-tidspunkt er et estimat.

OSLO SYNGER om byen vi alle elsker.

Oslo er den lille, nye storbyen. I 2024 kan vi feire at det er 100 år siden Norges hovedstad igjen ble hetende Oslo, etter 300 år som Christiania og Kristiania. Oslo i 2024 er en unik og flott by, som hele verden ser til. Det ønsker Guldbergs å feire med en festforestilling i Oslo Konserthus på Oslodagen 15. mai. Her skal det synges Oslosanger, og vi håper du har lyst til å være med på festen.

Sangselskabet Guldbergs Akademiske Kor står for festforestillingen. Mannskoret ble etablert i 1916, og deltok aktivt under jubileumsmarkeringen for 100 år siden. Nå teller koret 70 sangere. De elsker alle Oslo!

Både Det Norske Jentekor og Vålerenga Mannskor er blant gjestene. Vi vil selvsagt også gjøre en hyllest til Lillebjørn Nilsen. Til det er vi så heldige at Jonas Alaska kommer, for å synge sin “Store Lillebjørn”. Det er hans første sang på norsk, skrevet få dager etter Lillebjørns bortgang. Linnea Dale kommer også og vil presentere en helt ny Oslosang. Hun jobber med et nytt album, og en av sangene er en kjærlighetsballade og hyllest til Oslo. Den får verdenspremiere denne kvelden. Ehi, kjent sist fra Stjernekamp, kommer også. Han skal hylle Tøyen.
Som konferansier er vi så heldige å få med oss Henriette Steenstrup.

Vi gjør oppmerksom på at konserten vil bli filmet. Dette gjøres primært for å dokumentere konserten, og for senere markedsføring for Guldbergs Akademiske Kor.


Av de snart 1500 sangene som nå finnes om Oslo rekker vi bare å presentere pluss minus 25 på OSLO SYNGER. Det vil være både kjente Oslosanger, og av kjente Osloartister. Noen av sangene skal du få lov til å være med på å synge selv også. Vi gleder oss til å feire med deg, på dagen som også er St. Hallvards dag. 15. mai er Oslos offisielle festdag.

Oslosfolk kommer, og bydoktor Erling Fossen vil holde årets Oslotale. Kommer du?


Konserten gjennomføres med støtte fra Oslo kommune, GAST, OBOS, Eiendomsspar og Fred Olsen Social Engagement Group.