Oslo Konserthus | Oslo Konserthus
Hold nede ctrl tasten og trykk + / - Hold nede cmd tasten og trykk + / -
AA
Arkivert
arrangement
-
Archived
show

Rasmus og Verdens Beste Band

Barnekonsert

ARKIVERT ARRANGEMENT / ARCHIVED SHOW

Kjøp gavekort
05nov 17
TidspunktPauseSalBilletter
Konserten starter presis

«Vi treftes i bakgården kvart over seks…»

Rasmus og verdens beste band er et kritikerrost og prisbelønnet band fra Trondheim. Bandet har solgt godt over 20 000 barneplater, turnert Norge rundt, laget mengder av barne tv-musikk for NRK SUPER, egen musikal på Trøndelag Teaters hovedscene og moderne barnehiter som «Puppan te pappa» og «Kosinus-sangen» 

Rasmus har med seg Steinerskolens jentekor med dirigent Tone Margaret Wik  og elever fra Oslo musikk- og kulturskole på denne konserten!

Som ett av få norske band er bandet tildelt 2-årig ensemblestøtte fra Norsk Kulturråd   

Bandet lager ofte barnesanger med skråblikk på temaer som sjelden tas opp i barnemusikk. For eksempel «Fyllikan i bakgården», «Farmor og mormor», «Husarrest», «Fem minutter»,  «Bekken» og «Snøhula».  Sangen «Verdens fineste katt» har lenge blitt brukt av Blå Kors i Trondheim i terapi med barn som har mistet nære pårørende.

Bandets nye plate ble innspilt i Propeller Studio med superprodusent Kåre Vestrheim (Highasakite, Odd Nordstoga, Marit Larsen) bak spakene og ble utgitt i mai 2017.  

RVBB ble starta i 2007 og har gitt ut 4 kritikerroste barneplater. Platene ”Kyssing e hæsli” (2007) og ”Puppan te pappa” (2010) ble tildelt SPELLEMANNSPRIS, mens «Gul snø» (2012) ble nominert.

I tillegg har bandet gitt ut platen «Verdens beste musikal» (2014) , flere singler og har opptrådt mange ganger på NRK og TV2 og på festivaler og skoler over hele landet.

Rasmus og verdens beste band består av: 

Bandet har hatt ulike besetninger. I 2017 består bandet av Erlend Smalås, Kriss Stemland og Rasmus Rohde.

Erlend Smalås – bass/tuba/sang

Erlend kommer fra Sandnessjøen. Han har medvirket i en haug turneer, plateinnspillinger og teaterproduksjoner med bl.a. Anne Lise Berntsen, Ida Jenshus, Trygve Brøske, Sissel Kyrkjebø, Trygve Seim, Marianne Meløy, Cirka Teater, teaterbandet Sjøkua, Trondheim Sinfonietta, Torshovteatret, Det norske teater, Trøndelag teater, Nordland Teater – og dessuten med de trønderske ræpperne G.O.D.S.

 

Kriss Stemland – piano/dobro/husorgel/sang 

Kriss er etnisk nordlending, men har sognet til Trondheim siden 2003.

Han har utmerket seg som en habil multiinstrumentalist, og opptredt som medlem i Hopalong Knut, og i bandene til Ida Jenshus,  Rita Eriksen, Aslak Borgersrud og Charlotte Audestad. I tillegg har han fått mulighet til å spille sammen med et helt lass andre artister, bl.a. Sissel Kyrkjebø og Morten Abel .

 

Rasmus Rohde – gitar/sang

Rasmus kommer fra Trondheim. I tillegg til å skrive sanger, er han også musiker og dramatiker. Rasmus har spilt argentinsk tango i Tango Concertino, og med et utall norske artister. Han er utdannet manusforfatter ved Den Norske Filmskolen, har skrevet teater og musikkteater fo for eksempel:  ”Snøhula” (2016) , ”I vår familie kan vi snakke om alt” (2015), ”Ormstunge” (2007), ”Kongen av Luftslott” (2012) og uteteateret ”Eplene i Messehagen” som settes opp annethvert år i Malm. I 2011 var han utøvende Fylkeskunstner i Sør Trøndelag og fikk Trondheim kulturpris i 2014 for sitt arbeid med barnemusikk.