Oslo Konserthus | Jonas Vitaud - Piano recital
Hold nede ctrl tasten og trykk + / - Hold nede cmd tasten og trykk + / -
AA

Jonas Vitaud - Piano recital

Grieg - Debussy - Dvorák

Kjøp gavekort
Priser (inkl. bill. avgift) Voksen 390,- Student 230,- Barn u/16 år 280,-
23okt
TidspunktPauseSalBilletter
Konserten starter presis* Slutt-tidspunkt er et estimat.

JONAS VITAUD Piano
SJELEN TIL MITT HJEMLAND . Grieg - Debussy - Dvorák

Grieg : Lyriske stykker op. 54
Debussy: Estampes
-----
Dvorák: Skotske danser / 2 Mazurkaer / Suite i A-durTil sin første konsert i Oslo, starten på en Norgesturné, har den franske pianisten Jonas Vitaud valgt et program som fremhever disse komponistenes arbeid med å få frem sjelen i et land.

I begynnelsen av det 19. århundre, ved opprinnelsen til tsjekkiske og norske musikalske farger, brakte kulturelt arbeid frem sjelen til et land.

Dvoraks musikk legemliggjør opprinnelsen til en kulturell identitet, legemliggjørelsen av et folk som proklamerer sin kultur. Inspirert av Europas akademiske arv, slutter livet til det bøhmiske folket aldri å inspirere.

I manges øyne er opus 54 av Griegs lyriske stykker det mest raffinerte, fullt av oppfinnsomhet og gjennomsyret av folkedanser, poesi og eventyrånd!

Debussys Estampes innledet komponistens nye stil. Tre stykker, tre forskjellige horisonter - som etterlot et varig inntrykk på den franske musikeren - Det fjerne østen, Spania og Ile de France.

Debussys kunst favoriserer sensasjon og sensualitet, som Baudelaire, Mallarmé eller Verlaine i poesien. Det siste stykket, Jardins sous la pluie (Hager i regnet), er en fransk hage, da den inneholder populære barnesanger.


Jonas Vitaud
er en remarquable figur på den franske pianoscenen, eventyrlysten og allsidig, spiller mainstream repertoar og jobber også tett med samtidskomponister. Han er også en anerkjent pedagog.

Vitaud signerte med Mirare Label og ga ut album med musikk av Tchaïkovsky, Debussy, Beethoven, Mozart. Album kronet med kritiker suksess:


« ... Vitaud har teknikken til å spenne over spekteret av uttrykk, fra heroisk vrede til spenningsfylt chiaroscuro ... »BBC musikk magasinet

«... lyrisk uten et fnugg av sentimentalitet i Andante, knitrende og hoppende i Scherzo og ringing i klokkene på fullt volum i finalen: en mesterlig forestilling ...» Diapason magasinet

Linker:
http://www.jonas-vitaud.fr/
https://sylviegerin.com/artistes/jonas
https://music.apple.com/us/artist/jonas-vitaud/371850763
https://www.facebook.com/profile.php?id=100063238417724

Spotify-liste
https://open.spotify.com/intl-fr/artist/73NVM896tD7OWr863ZJ5XT

Youtube/Vimeo-klipp
https://www.youtube.com/watch?v=vDb_EcanCeU
https://www.youtube.com/channel/UCuuV5IA62pybrBORpdTQfoA
https://www.youtube.com/watch?v=vdu8ZhiSJP0
https://www.youtube.com/watch?v=RZYY7QklxiM