Oslo Konserthus | Oslo-filharmonien - Vivaldi: De fire årstider
Hold nede ctrl tasten og trykk + / - Hold nede cmd tasten og trykk + / -
AA

Oslo-filharmonien - Vivaldi: De fire årstider

Sarah Christian

Kjøp gavekort
Priser (inkl. bill. avgift) Voksen 500,- Barn (0 til og med 15 år) 150,- Plukk & mix 6-9 konserter 460,- Plukk & mix 10-15 konserter 430,- Plukk & mix 16+ konserter 425,-
11des
TidspunktPauseSalBilletter
12des
TidspunktPauseSalBilletter
Konserten starter presis* Slutt-tidspunkt er et estimat.

Vivaldis fire årstider

Sarah Christian er ny konsertmester, og er spillende leder når Oslo-filharmonien fremfører Antonio Vivaldis mest berømte musikk: De fire årstidene. Dette er fire fiolinkonserter som levende beskriver naturopplevelser og dyreliv slik de forandrer seg gjennom årets gang.

Fuglesang, sildrende bekker, regnvær, bjeffende hunder og frosne landskap. Det er bare noen av naturfenomenene Antonio Vivaldi (1678–1741) beskriver i fiolinkonsertene De fire årstidene, som kom på trykk for første gang i 1725.

Antonio Vivaldi ble født i Venezia og bodde der mesteparten av livet. Han var en anerkjent musikklærer og suksessrik operakomponist, og ikke minst en av samtidens beste fiolinister. Han skrev flere hundre solokonserter, deriblant mer enn 200 for sitt eget instrument.

De fire årstidene ble utgitt sammen med fire dikt som angir hva konsertene beskriver. Våren er preget av fuglesang, blomstrende enger og vårglad dans. Sommeren begynner med flere fugler – ikke minst gjøken – og trykkende varme som følges av tordenvær.

Høsten begynner med bøndenes feiring av innhøstingen med sang og dans, før det blir jakt i tredje sats. Vinteren begynner med en isnende vind, så blir det kos foran peisen mens det regner ute i andre sats. I siste sats bærer det ut på glattisen.

De fire årstidene var Vivaldis største suksess. Etter hvert dalte populariteten, og etter hans død ble musikken hans lite spilt. På 1900-tallet blomstret interessen opp, og siden andre verdenskrig har De fire årstidene vært blant den aller mest populære klassiske musikken.


Varighet 40 minutter

Medvirkende

  • Sarah Christian
    Spillende leder