Oslo Konserthus | Emelie Hollow
Hold nede ctrl tasten og trykk + / - Hold nede cmd tasten og trykk + / -
AA

Emelie Hollow

Kjøp gavekort
Priser (inkl. bill. avgift) Ordinær 430,- Ledsagerbillett 0,-
13okt
TidspunktPauseSalBilletter
Konserten starter presis* Slutt-tidspunkt er et estimat.
Emelie Hollow er fra Vinterbro og ga ut sin første sang med Universal Music bare 12 år gammel etter å ha vunnet en sangkonkurranse i regi av P4.

Musikk har alltid spilt en nøkkelrolle i Emelies liv, og i de tolv årene siden hun skrev sin første sang, har hun utviklet sin egen unike stil preget av musikalitet, vakker vokal og hennes ekstremt personlige tekster. Hun har sagt i intervjuer at hun var en Swiftie fra ung alder og ble tiltrukket av og inspirert av råheten og den brutale ærligheten i Swifts tekster.

Som 18-åring var hun deltaker i TV 2s The Stream. Seks år senere er hun en etablert artist i seg selv med en unik evne til å skrive låter som blander melankoli og eufori, der rå og nedstrippede låter utvikler seg til majestetiske orkesterverk. Å se en Emelie Hollow-konsert er en rørende opplevelse – få artister kan bringe et slikt hysj over et lokale og gi gåsehud til hele publikum.

Gjennom årene har hun blitt en ettertraktet låtskriver, med bestillingsverk som har tatt henne til byer som Stockholm, København, London og Nashville, og hun har vært en del av utallige samarbeid med artister som Dagny, Alan Walker, Ruben, Seeb, Ruben, Emma Steinbakken, Victoria Nadine, Alexander Oscar, Jesper Jenset, TIX og Skaar for å nevne noen. Emelie og Alan Walkers LILY, som hun skrev og var med artist på, har blitt streamet mer enn tre milliarder ganger globalt.
Etter at hun ga ut sin første EP i 2019, etterfulgt av en by:Larm-konsert i Kulturkirken Jakob i Oslo, beskrevet av VG som «skamløst strålende», slapp Emelie debutalbumet Half the Story i 2021.
Platen består av tre kapitler, med fokus på de ulike aspektene ved et samlivsbrudd, og tok folk med storm og fikk til og med Aftenposten til å hevde at Emelie Hollow «lett kan bli vår neste store pop eksport».