Hold nede ctrl tasten og trykk + / -

Miles Davis ‘On the Corner’

Classic Album Sundays - Røverstaden (flyttet fra 6.3.25 til 4.9.25

Kjøp gavekort
Priser (inkl. bill. avgift) Ordinær 230,-
04sep
TidspunktPauseSalBilletter
Konserten starter presis* Slutt-tidspunkt er et estimat.

Miles Davis ‘On the Corner’: Albumlytt m/Sanskriti Shrestha og Rob Young

Scene, Klubben i Røverstaden
Aldersgrense: 18 år

18.00 Dørene åpnes/Servering – vi varmer opp med relatert musikk til arrangementsstar
19.00 ALBUMPRAT & PLATELYTT
19.45 (pause)
20.00 ALBUMLYTT – On the Corner (Mo Fi Sound Lab’s 2024 remaster, spilletid 54:46)
21.00 Q&A – spørsmål og kommentarer med publikum

Sammen med perkusjonist og komponist Sanskriti Shrestha og forfatter og musikkskribent Rob Young tar vi for oss Miles Davis ‘On the Corner’, snakker om musikken og innspillingene, om Miles, tabla og trompet, før vi hører albumet fra begynnelse til slutt på et lydanlegg i verdensklasse.

“We didn’t give a shit what the critics said. People are gonna like what they like, but if you don’t like it, respect it” (Miles Davis, 1972).

Etter tidligere lyttekvelder med klassikere som Kind of Blue, Sketches of Spain, In A Silent Way og Bitches Brew skrur lytteklubben tiden tilbake tre-og-femti knepp for å la oss begeistre av en av samtidens mest utskjelte utgivelser fra Miles, On the Corner - i lokalene der Miles Davis holdt sine konserter i ’87 og ’88, på Røverstaden, eller Sardines, som det het den gang.

Miles eksperimentelle instrumentering og produksjonsmetoder med Teo Macero på denne platen fortsetter å fascinere og være viktige vekkere for dagens utøvere. De kritiske jazztradisjonalistene fra 1972 har spist sin hatt for lengst. Ettertidens plategeeks, produsenter og artister fra et vidt musikalskt spekter, fra funk, hip hop og friere jazzformer til post punk, no wave og elektronika har latt seg inspirere av de åtte kuttene som er trukket ut av studiojammen til Miles og hans medsammensvorne og gitt ut på det timelange dobbeltalbumet vi skal høre i kveld.

Greg Tate i Village Voice formulerte seg treffende:

“It was the first hip-hop/house/drum’n’bass/breakbeat album I’d ever heard”

Miles Dewey Davis III’s innflytelse på den moderne musikkhistorien kan ikke overdrives. Med sin intense tilstedeværelse som trompetist og stadige, stilmessige overraskelsesmomenter som komponist og bandleder gjennom nesten hundre studio- og liveutgivelser var han med å forandre de uskrevne reglene for hvordan ting skulle låte i fem tiår (og vel så det).

SANSKRITI SHRESTHA
Tablaisten og komponisten Sanskriti Shrestha er opprinnelig fra Nepal og har vært en grensesprenger og oppdagelsesreisende på den norske musikkscenen gjennom mange år med sine samarbeid med musikere fra jazz-, impro- og folkemusikkmiljøene her til lands. Ikke ulikt hva Miles’ gjorde på On the Corner har hun utforsket hvordan østlig tradisjonsmusikk og vestlig samtidsmusikk kan utfylle hverandre og lage nye zygoter og sammensetninger. Mange kjenner henne som bandleder for sekstetten Avatar eller fikk med seg bestillingsverket Levitate under fjorårets Ultima-festival. Når On the Corner står på kveldens meny har vi også utfordret henne til å gi oss en lyninnføring i tablaens verden. Hva var det med tablaen Miles kan ha blitt så inspirert av?

ROB YOUNG
Forfatter og musikkskribent Rob Young er muligens den som hyppigst har vært med vår lytteklubb i Oslo for å dele av sitt enorme og kunnskapsrike forråd via langspillere fra blant andre John Coltrane, Alice Coltrane, Miles Davis, Mark Hollis, Talk Talk, Can og Police. I 2021 skrev han boken The Magic Box: Viewing Britain through the Rectangular Window og tre år tidligere ga han ut den biografiske mursteinen All Gates Open – The Story of Can i samarbeid med Cans Jaki Liebezeit. Han har også på samvittigheten kritikerroste Electric Eden: Unearthing Britain’s Visionary Music (2010), samt Rough Trade: Labels unlimited (2006) og Warp (2005). Young har vær redaktør i Jazznytt, skribent og medredaktør for The Wire og levert minneverdig lesning i Uncut, Ballade, Sight & Sound, Frieze og Artforum, og i aviser som Morgenbladet, The Guardian og Klassekampen.


AUDIOMENY:
- PLATESPILLER: Thorens TD 124 DD
- TONEARM: Thorens TD 124
- TONEARM LIFTER: Little Fwend
- PICKUP: Thorens SPU 124 (Ortofon)
- RIAA-TRINN: McIntosh MP100
- SIGNALKABLER: Midas Reference Flavia
- STRØMFORDELER: Isol-8
- MIKSER: Digico SD12
- FORSTERKERE: 8 x Powersoft Quattrocanali 4804 DSP+D
- HØYTTALERE: 4 x EAW QX tops, 4 x EAW SB2001 sub’er, 9 x EAW VFR89i delay


Les mer om Classic Album Sundays: www.classicalbumsundays.com


Lignende arrangementer