Oslo Konserthus | Tori Amos
Hold nede ctrl tasten og trykk + / - Hold nede cmd tasten og trykk + / -
AA
Tori Amos

Tori Amos

Kjøp gavekort
Priser (inkl. bill. avgift)620,-780,-

Den amerikanske sangerinnen, låtskriveren, pianisten og komponisten Tori Amos gjester Oslo Konserthus mandag 7. mars.
Tori Amos slo gjennom tidlig på 90-tallet og markerte seg raskt som en av få musikerne som brukte piano som hovedinstrument og bygget låtene sine rundt dette. Tori har gjennom hele sin karriere hatt et sterkt budskap med musikken sin, og er kjent for sine intrikate, følelsesladde og intense sangtekster. Hun har vært med på å skyve på musikalske grenser ved å belyse vanskelige tema som religion, sårbarhet, dårlig selvtillit og personlig tragedie. Dette har til tider vært kontroversielt, men samtidig gitt henne trofaste fans over hele verden, og en unik posisjon som en artist med ryggrad og en sterk stemme for de svakeste i samfunnet.

Hennes femtende og nyeste album, Native Invader fra 2017, ble til ut fra hennes ønske om å vise at “we can out-create the destructiveness that is all around us,”. Hun har vært en pioneer blant artister når det gjelder nye medier og hun var blant annet en av de første store artistene som slapp en av singlene sine til nedlasting. Hun har gjennom karrieren gjort låter sine om til visuelle noveller gjennom å bruke ny filmteknikk i musikkvideoene sine.
Alt dette har ført til utallige Grammy Award-nominasjoner og hele ni topp 10 album i USA.

I 2016 gav hun ut låten ‘Flicker’ til Netflix-dokumentaren ‘Audrie and Daisy’ som omhandlet High School voldtekter. Hennes sosiale engasjement er like sterkt nå som i starten av karrieren og hun er blant annet engasjert i RAINN (Rape, Abuse, and Incest National Network), the United States’ largest anti-sexual assault organization.