Oslo Konserthus | Oslo Konserthus
Hold nede ctrl tasten og trykk + / - Hold nede cmd tasten og trykk + / -
AA
Arkivert
arrangement
-
Archived
show

Alle kan synge vårens pris

ARKIVERT ARRANGEMENT / ARCHIVED SHOW

Kjøp gavekort
23apr 17
TidspunktPauseSalBilletter
Konserten starter presis* Slutt-tidspunkt er et estimat.

Alle kan synge vårens pris

Det store koret AKS avholder sin årlige vårkonsert med ca 500 deltagere på scenen.

Kurset begynte i 2002, og holder konserter to ganger årlig i Oslo Konserthus.

I tillegg til den store gruppen fra Oslo medvirker også grupper fra Tønsberg og Moss. Gjesteartist er saksofonisten Håkon Kornstad og tenoren

Magnus Staveland

Carl Høgset dirigerer og Inger Elise Reitan sitter ved klaveret.  

En hyggelig vårkonsert hvor også publikum får synge med.


Saxofonist Håkon Kornstad (f. 1977) markerte seg allerede på slutten av nittitallet etter to års studier ved Jazzlinja på NTNU i Trondheim, og ble beskrevet som en av jazzens store nye talenter av journalister i inn og utland. Han ga ut flere album i eget navn, og var med på å definere hva ung norsk jazz skulle være. Som jazzmusiker samarbeidet han tett med bl.a. Bugge Wesseltoft, Sidsel Endresen, Anja Garbarek, foruten sine egne prosjekter. Senere skulle han også gi ut flere solo-album i eget navn, kun med saxofonen sin og en loop-maskin. Disse har blitt kritikerrost både i The New York Times og The Guardian, foruten en samlet internasjonal jazzpresse.

Så, i 2009 er han i New York på et inpirasjonsopphold, og får høre “Cavalleria Rusticana” og “Pagliacci” på The Metropolitan opera. Han husker tilbake på da han som 11-åring var med i Sound of Music med Sissel Kyrkjebø, og han bestemmer seg for å ta opp sangen igjen, 20 år etter. Sammen med en pensjonert sopran på Manhattan, finner han ut at han faktisk har en tenorstemme, og etter bare tre timer sier pedagogen at han kan bli operasanger hvis han vil. Så starter en musikalsk ferd som få har prøvd på tidligere. I 2011-2014 tar han en mastergrad ved Operahøgskolen i Oslo, og gjør flere større operapartier i forbindelse med studiene, og også profesjonelt. Deriblant Rodolfo i La Boheme, hertugen i Rigoletto, Ferrando i Mozarts Cosi fan tutte, Werther og Lensky i Eugen Onegin.

Nå er han frilanser, og har markert seg som en som bringer jazzen inn i operaens verden og vice versa, med sin utgivelse “Tenor Battle” (2015). For sitt nyskapende og alltid søkende musikervirke ble han tildelt Buddyprisen i 2015, norsk jazz’ høyeste utmerkelse. Håkon Kornstad har opptrådt ved nær sagt alle de større jazzfestivalene i Europa. Nå står kammermusikkfestivaler og samarbeid med symfoniorkestre i bl.a. Norge, Sverige, Tsjekkia og Tyskland for tur.