Oslo Konserthus | Oslo Konserthus
Hold nede ctrl tasten og trykk + / - Hold nede cmd tasten og trykk + / -
AA
Arkivert
arrangement
-
Archived
show

Interstate 23

Røverstaden

ARKIVERT ARRANGEMENT / ARCHIVED SHOW

Kjøp gavekort
18aug 23
TidspunktPauseSalBilletter
Konserten starter presis* Slutt-tidspunkt er et estimat.

Lokale: Klubben og Dueslaget i Røverstaden
Aldersgrense: 18 år
Dører åpner fredag: 17:00
Dører åpner lørdag: 16:00
Saloppsett: Stående

Larry Campbell og Teresa Williams (US) // Jim Lauderdale (US) // El Cartel (NO) // Trond Svendsen & Tuxedo (NO) // Banditos (US) // Caleb Caudle (US) // Elles Bailey (UK) // Toini & the Tomcats (NO) // Josiah and the Bonnevilles (US) // The Local Honeys (US) // Scott Ballew (US) // Violet Bell (US) // Emily Scott Robinson (US)

PROGRAM 18. AUGUST (forbehold om endringer i tidspunkt!)

KLUBBEN

18:45 TOINI & THE TOMCATS (NO)

Gjennom 30 år har Toini & the Tomcats vært norsk rockabillys flaggskip, med turneer i Europa og USA og tusenvis av lyttere over hele verden. Etter seks album på CD-er kommer endelig noen av bandets beste låter i en rykende fersk vinyl-utgivelse i Retrospective-serien, tilgjengelig digitalt og som 10-tommers vinyl. Alle albumets 10 låter er komponert og arrangert av bandet og spilt inn i Norge. Remastret av Kyrre Fritzner i 2023.

20:15 ELLES BAILEY (UK)

Britiske Elles Bailey har fått mye anerkjennelse på hjemmebane, både fra blues- og americana-verdenen. Utgangspunktet er et sted mellom Memphis og Nashville, med låter hentet fra country og attityde fra soul/blues. Kanskje ikke et helt unikt konsept, men det som får Elles Bailey til å skille seg ut fra mengden er utvilsomt stemmen. Med en kraftfull og følsom stemme synger hun sjelfullt og usminket uten noen komplikasjoner.

22:15 BANDITOS (US)

Det har skjedd mye med Banditos siden sist de var i Skandinavia. Mary Beth Richardson har tatt et skritt fremover og er nå bandets eneste vokalist. Med den siste plata «Right On» merkes også en spennende musikalsk nyorientering. Sørstatsrocken har fått et innslag av retro-pop og har rettere og enklere melodier - en lyd som får deg til å tenke på Phil Spector!


DUESLAGET

18:00 THE LOCAL HONEYS (US)

The Local Honeys er en duo fra fjellene i det østlige Kentucky, som bærer på en lang og stolt tradisjon med radikal folkemusikk. Rette og unyanserte sanger om menneskers liv og trengsler i kullgruvene og i de små, isolerte fjellsamfunnene.

19:30 JOSIAH AND THE BONNEVILLES (US)

Josiah and the Bonnevilles presenterte en unik blanding av folk, americana og country. I 2015 ga Josiah and the Bonnevilles ut sitt debutalbum, On Trial. Albumet ble anerkjent for sine rå, sårbare tekster og sin kombinasjon av akustiske og elektriske instrumenter som underbygget historiefortellingen.

21:30 CALEB CAUDLE (US)

Gjennom omfattende turnéer og flere anerkjente album har Caleb Caudle funnet sin helt egen appell. I kjernen står sangkunsten hans i gjeld til Americana-bevegelsen i det 21. århundre. Den har ekko av Ryan Adams og Jason Isbell, både i deres stemningsfulle melodier og introspektive tekster.

PROGRAM 19. AUGUST (forbehold om endringer i tidspunkt!)

KLUBBEN

17:15 TROND SVENDSEN & TUXEDO (NO)

Trond Svendsen & Tuxedo var nominert til Spellemannprisen i country i vår, for albumet «Don't trust the moon». Tidligere har bandet gitt ut platene «Palomino Motel» (2017) og «Smalltown stories» (2019). Fredag 9. juni slippes ny singel, før bandet åpner Mjøsparken Amfi sammen med Hellbillies foran 7.000 lørdag kveld. Det er også lagt opp til slipp av ny singel fredag 18. august.

18:45 EL CARTEL (NO)

El Cartel ble etablert i februar 2019 etter et litt tilfeldig møte over et par gitarer. Med en felles forkjærlighet for stemningsfull musikk fra ørkenområder og spaghetti-western, vokste det frem et samarbeid mellom musikerne fra Fredrikstad. Siden den gang har de etablert seg som et band som leverer stemningsfull americana med tunge meksikanske influenser.

20:15 JIM LAUDERDALE (US)

Jim Lauderdale, en av gigantene innen americana og country, kommer til Interstate 23! En suksessfull låtskriver som har levert flere countryhits for andre artister, men også en sterk og allsidig artist i eget navn. Lauderdale er en stor underholder og vi er stolte og glade for å ønske han velkommen til Interstate 23!

22:15 LARRY CAMPBELL OG TERESA WILLIAMS (US)

Multi-instrumentalist, sanger og låtskriver, Larry Campbell og Teresa Williams kommer til Interstate lørdag 19. august. Larry startet karrieren på New York Citys country scener på 70-tallet. Hans ferdigheter på fiolin, pedal steel, banjo, mandolin og gitar gjorde han viden kjent. Han var med på en rekke instrumenter i Bob Dylans faste band fra 1997 til 2004. Senere har Larry laget og turnert med egen musikk sammen med Teresa


DUESLAGET

18:00 VIOLET BELL (US)

«En av de beste duoene som jobber i Americana i dag» sier magasinet No Depression, og vi er ikke uenige! Violet Bell tilhører den nye, yngre generasjonen på den amerikanske folk/americana-scenen. Frontet av Lizzy Ross sin fantastiske stemme og Omar Ruiz-Lopez på gitar, fele og banjo, flytter Violet Bell grensene for folkemusikk uten å miste fotfestet

19:30 SCOTT BALLEW (US)

Scott Ballew er en låtskriver og filmskaper fra Austin, Texas. I over 15 år har han jobbet med film, noe som selvsagt satte sitt preg også på låtskrivingen hans. Ballew ga ut sitt første album «Talking to the Mountains» i 2021. I fjor kom oppfølgeren «Leisure Rodeo» og i vinter en EP med covers, «Middle Age Crazy». Og det tredje albumet «Rio Bravo» er på vei i løpet av året. Scott Ballew har funnet en kreativ gullåre!

21:30 EMILY SCOTT ROBINSON (US)

Den Colorado baserte singer-songwriteren er knyttet til velsignede John Prines plateselskap Oh Boy, og det er neppe en tilfeldighet. Hun er en historieforteller av design og uten tvil et av de mest interessante navnene på country/folk scenen i dag.


Interstate ble startet i 2019, i samarbeid mellom Norsk Americana Forum og Vulkan Arena i Oslo. Ambisjonen var å skape en klubbfestival som presenterte det beste av internasjonal og norsk americana-musikk. Interstate rakk å gå av stabelen to ganger, som «Interstate 19» og «Interstate 20», før pandemien satte en effektiv stopper for både 21 og 22-utgaven.

Nå har Interstate 23 flyttet til Røverstaden og Oslo Konserthus og vil gå av stabelen 18. & 19. august. Interstate er et samarbeid mellom Røverstaden, Oslo Konserthus og Norsk Americana Forum.


JIM LAUDERDALE (US)
JIM LAUDERDALE (US)
LARRY CAMPBELL OG TERESA WILLIAMS (US)
LARRY CAMPBELL OG TERESA WILLIAMS (US)
EMILY SCOTT ROBINSON (US)
CALEB CAUDLE (US)
BANDITOS (US)
VIOLET BELL (US)
SCOTT BALLEW (US)
THE LOCAL HONEYS (US)
ELLES BAILEY (UK)
JOSIAH AND THE BONNEVILLES (US)
TROND SVENDSEN & TUXEDO (NO)
TOINI & THE TOMCATS (NO)
EL CARTEL (NO)