Oslo Konserthus | Oslo Konserthus
Hold nede ctrl tasten og trykk + / - Hold nede cmd tasten og trykk + / -
AA
Arkivert
arrangement
-
Archived
show

Natur & Foto-dagen

ARKIVERT ARRANGEMENT / ARCHIVED SHOW

Kjøp gavekort

Natur&Foto-dagen i Oslo konserthus 4. februar tidligere i år ble en suksess. Derfor gjentar vi suksessen på samme dag i 2018. Foruten gedigen premiedryss til Nordens beste naturfotografer, byr vi også denne gangen på inspirerende foredrag i verdensklasse. Fotobransjen er til stede på egen fotomesse med gode tilbud. Dette er en happening du bør få med deg! 


Kort presentasjon av foredragsholderne:

I blodets spor- Følg med fra øyeblikket da neshornet dør til hornet når sluttkunden.

Tom Svensson fra Sverige kaller seg bevaringsfotograf og har gjennom mange år arbeidet med antitjuvjakt. Han vil vise unike bilder som skildrer denne forferdelige trafikken. Han vil også gi deg tips om hva du som turist bør vokte deg for å gjøre på din utenlandsreise.

 

Arktis lys – arktisk energi

Trym Ivar Bergsmo bor i Vesterålen og har gjennom flere tiår arbeidet med det arktiske lyset, både i Nord-Norge og enda lenger mot nord. Han regnes som en av landets fremste landskapsfotografer, men han arbeider også mye i grenselandet mellom natur og kultur. Blant annet har han fulgt reindriftssamene på Finnmarksvidda. Dette blir en poetisk og stemningsskapende reise i arktisk lys – og mye arktisk energi.

 

Fiskeørnas overmann  

Jørn Bøhmer Olsen fra Halden i Østfold var en trendsetter i naturfotografering på 1980-tallet. De senere årene har vi ikke hørt så mye fra ham, men Olsen har nitidig arbeidet videre med en spesiell art: Fiskeørn.  Jørn Bøhmer Olsen er en kompromissløs fotograf. Han gir seg ikke før han får det som han vil. Han har fotografert fiskeørna både over og under – og han har blitt med til fiskeørnas overvintringsplass i Vest-Afrika. Bøhmer Olsen er fiskeørnas overmann, ingen andre enn han har klart å feste fiskeørnas liv til brikken som han…

 

Slaguglas rike  

Sven Zacek fra Estland er en naturfotograf i verdensklasse. Hans originale vinklinger på natur- og dyreliv har skapt oppmerksomhet ikke bare i Baltikum, men i hele Europa. Han har produsert sju bøker, skrevet hundrevis av artikler, holdt hundrevis av workshops og vist hundrevis av slideshow i løpet av sine 12 år som frilansfotograf. I programmet «slaguglas rike» vil han vise oss landskap og dyreliv fra sitt hjemland, med litt ekstra fokus på slagugle. Hans bilder på slagugle er vist både i BBC Wildlife Magazine og i National Geographic. Naturen i Estland er ganske lik vår egen, med mange av de samme artene. Vi gleder oss til å se disse artene fra en estlandsk vinkel. Zacek har for øvrig vært Nikon-ambassadør siden 2008!
 

Jørn Bøhmer Olsen


Sven Zacek:


Tom Svensson:

Trym Ivar Bergsmo: