Oslo Konserthus | Kristina frå Duvemåla
Hold nede ctrl tasten og trykk + / - Hold nede cmd tasten og trykk + / -
AA

Kristina frå Duvemåla

En musikal av Benny Andersson og Bjørn Ulvaeus

Kjøp gavekort
Priser (inkl. bill. avgift) Ordinær 680,- Ledsagerbillett 0,-
04nov
TidspunktPauseSalBilletter
05nov
TidspunktPauseSalBilletter
Konserten starter presis* Slutt-tidspunkt er et estimat.

KRISTINA FRÅ DUVEMÅLA – EN MUSIKAL AV BENNY ANDERSSON OG BJØRN ULVAEUS

Med Herborg Kråkevik, Sanne Kvitnes, Anders Gjønnes, Solveig Andsnes, Espen Grjotheim, kapellmester Anders Eljas, kor og fullt orkester.

For første gang i Oslo - konsertversjonen av musikalen «Kristina frå Duvemåla», med kjente sanger som «Guldet blev till sand» og «Du måste finnas». Den er basert på Vilhelm Mobergs bøker om utvandringen til Amerika, og handler om en liten gruppe mennesker som forlater Sverige og reiser til Amerika på midten av 1800-tallet. Overfarten blir vanskelig, og det som venter dem i Minnesota blir til dels en hard kamp for tilværelsen, men også en masse glede og latter. Det er en storslagen fortelling om mot, kjærlighet og lengsel, og hva det betyr «å ha et hjem». Musikalen hadde sin premiere på Malmø Musikkteater i 1995, og har blitt spilt i flere land frem til Norgespremieren på Bømlo i 2021.

Den folkekjære og meriterte Herborg Kråkevik gestalter fortelleren Fina-Kajsa, og i hovedrollen som Kristina ser vi Sanne Kvitnes, kjent fra «Sound of Music», «Miss Saigon» og «Annie» på Folketeateret.
Anders Gjønnes har rollen som Kristinas mann Karl-Oskar, freelance sanger med lang CV, senest presentert for et Oslopublikum i «Kristin Lavransdatter» på Akershus festning.
Karl-Oskars bror Robert spilles av Espen Grjotheim, kjent fra en rekke store musikaloppsetninger, deriblant Mamma Mia, We will Rock You, Chess og Miss Saigon på Folketeateret.
Solveig Andsnes spiller rollen som Ulrika. Hun ble blant mye annet nominert til musikkteaterprisen for «Next to normal» på Lørenskog hus i 2021, og hadde hovedrollen som Gabriella i «Så som i himmelen» på Oslo Nye Teater i 2023.

Konserten «Kristina frå Duvemåla» er basert på en scenisk versjon fra Lørenskog hus i regi av Ola Beskow. Han har i mange år vært leder for en omfattende musikkteatersatsing, der noen av landets beste profesjonelle solister og musikere får muligheten til å arbeide tett sammen med unge talenter og drevne amatører. Kapellmester er den legendariske Anders Eljas, som begynte sitt samarbeid med Björn & Benny i ABBA i 1983

Forestillingen fremføres på nynorsk, og den er 2 timer og 45 minutter inklusive pause.

Anbefalt alder: 8-100 år

MEDVIRKENDE

Fina-Kajsa: Herborg Kråkevik Kristina:Sanne Kvitnes
Karl-Oskar: Anders Gjønnes
Ulrika: Solveig Andsnes
Robert: Espen Grjotheim
Danjel: Christian Ranke
Nøjd: Trond-Egel Johansen
Jackson: André Brunvoll
Brusander: Ken Dahle
m.fl.

St. Laurentiuskoret


PRODUKSJON

Oversettelse: Runa Våge Krukhaug
Lyd design: Erik Valderhaug Lys design: Jonny Tørjesen
Inspisient: Guro Karijord
Kostymer: Karianne Caspara Haag
Kormester: Yngve Haltbakk
Kapellmester: Anders Eljas
Prod./regi: Ola Beskow

OPPHAVSMENN

Musikk: Benny Andersson
Tekst: Björn Ulvaeus
Manus: Lars Rudolfsson og Jan Mark
Orkestrering: Anders Eljas
Lisens: Charlotta Teaterproduktion KB