Oslo Konserthus | Oslo-filharmonien - Filmkonsert: Amadeus
Hold nede ctrl tasten og trykk + / - Hold nede cmd tasten og trykk + / -
AA

Oslo-filharmonien - Filmkonsert: Amadeus

Ernst van Tiel

Kjøp gavekort
Priser (inkl. bill. avgift) Voksen 670,- Barn (0 til og med 15 år) 150,- Plukk & mix 6-9 konserter 460,- Plukk & mix 10-15 konserter 460,- Plukk & mix 16+ konserter 460,-
26feb 25
TidspunktPauseSalBilletter
27feb 25
TidspunktPauseSalBilletter
28feb 25
TidspunktPauseSalBilletter
01mar 25
TidspunktPauseSalBilletter
Konserten starter presis* Slutt-tidspunkt er et estimat.

Dirigent Ernst van Tiel
Oslo Filharmoniske Kor
Kordirigent Øysten Fevang

Se filmen Amadeus med live orkester!

I filmklassikeren Amadeus er Wolfgang Amadeus Mozarts turbulente liv vevd sammen med hans musikk. Ernst van Tiel dirigerer Oslo-filharmonien og Oslo Filharmoniske Kor, som fremfører musikken live på scenen til filmen på lerretet.

Ingen vet helt sikkert hva Wolfgang Amadeus Mozart (1756–1791) døde av. Det var et perfekt utgangspunkt for et utall teorier om dødsårsaken i årene som fulgte. Det mest pikante ryktet var at en sjalu komponistkollega stod bak – Antonio Salieri (1750–1825).

Særlig sannsynlig var ikke teorien, men en desto bedre historie. Aleksandr Pusjkin skrev et skuespill basert på ryktene, Nikolaj Rimskij-Korsakov skrev opera. Og i 1984 lanserte Milos Forman musikkfilmen Amadeus, som ble en enorm suksess og vant åtte Oscar.

Amadeus gjennomsyres av Mozarts musikk fra start til slutt. Den mørke stemningen i rammefortellingen med den aldrende Salieri understrekes av Mozarts Symfoni nr. 25. Det konfliktfylte forholdet til faren utdypes med scener fra operaen Don Giovanni.

Et sentralt element i fortellingen er Mozarts Requiem, som han ikke rakk å fullføre før sin død. I filmen er Salieri den hemmelighetsfulle oppdragsgiveren som driver Mozart i døden. Amadeus er en uimotståelig blanding av fiksjon og virkelighet, av stor filmkunst og musikk.

Amadeus Live is a production of Avex Classics International.


Varighet 3 timer